Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #15  
Παλιά 10-02-10, 16:56
Το avatar του χρήστη neos
neos Ο χρήστης neos δεν είναι συνδεδεμένος
Support Team
 
Εγγραφή: 07-02-2009
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 373
Προεπιλογή Παιδιά σας ευχαριστώ!

Χαίρομαι που σας άρεσε!

Σίγουρα θα βάλω κάτι περιμετρικά και για αισθητικούς λόγους και για λόγους ασφάλειας. Η μικρή μου κόρη είναι 15 μηνών και δε θάθελα να βουτήξει μέσα ή να μπορεί εύκολα να πετάξει μέσα κάτι. Δοκίμασα ένα κομμάτι από την καλαμωτή που έχει περισσέψει αλλά δε με ικανοποίησε αισθητικά και σπάει εύκολα όταν το ακουμπάς. Θα δω διάφορα ξύλινα καγκελάκια σε πράκτικερ / λιρόι κλπ και θα σας δείξω.

Η θερμοκρασία είναι ένα ζήτημα εδώ στα βόρεια, τόσο για τα ψάρια όσο και για τα φυτά αλλά γι αυτό την ξεκινάω από τώρα για να έχω μια εικόνα πόσο μπορεί να πέσει το χειμώνα και αναλόγως να πράξω...

Η παρατήρηση του Πάνου για το σκοτάδι είναι σίγουρα σωστή αλλά αυτή είναι νομίζω μια ουσιαστική διαφορά της λίμνης από το ενυδρείο. Σκούρα τοιχώματα, έλλειψη τεχνητού φωτισμού, ψηλά και επιπλέοντα φυτά, ποταμίσιο (γκριζόμαυρο) χαλίκι, σημαίνουν σίγουρα νερό σκούρο έως κατασκότεινο. Η ομορφιά της είναι φαντάζομαι τα φυτά που αναπτύσσονται και ανθίζουν εκτός νερού. Τα ψαράκια δύσκολα θα φαίνονται κι αυτό την ώρα του ταΐσματος, υποθέτω. Σίγουρα θα είναι χρήσιμα όμως για την καταπολέμηση των κουνουπιών που θα γεννάνε μέσα στο νερό, όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω.

Και τώρα στο ζήτημα που με απασχολεί περισσότερο... Φυτόχωμα ή όχι κάτω από το χαλίκι. Σίγουρα οι γνώμες είναι διχασμένες όπως και με το υπόστρωμα στο ενυδρείο.. Φαντάζομαι ότι με τα σάπια φύλλα, τις σκόνες και τις λοιπές επικαθήσεις (λόγω εξωτερικού χώρου), θα υπάρχουν σύντομα ιζήματα που θα εμπλουτίσουν το βυθό.. Εγώ σκέφτηκα το φυτόχωμα για να βοηθήσω λίγο τα φυτά στην αρχή λόγω κρύου, μειωμένου φωτισμού κλπ. Άλλωστε θα δώσω πολύ χρόνο στο σύστημα για να ωριμάσει και η διάυγεια του νερού κλπ δεν είναι το ζητούμενο όπως σ ένα ενυδρείο που βρίσκεται στο σαλόνι... Αυτό το χώμα που έχω όμως ίσως δεν είναι το κατάλληλο γιατί μπορεί να μην έχει ζιζανιοκτόνα αλλά φαίνεται να (και γράφει ότι) έχει λίπασμα... Έχω κι ένα κάδο στον κήπο που ρίχνω τα οργανικά απορρίμματα, ίσως να βάλω λίγο φυτόχωμα δικής μου παραγωγής καλύτερα... Δείτε και πείτε καμιά γνώμη (στην τελευταία φώτο ο κάδος ανακύκλωσης οργανικών):
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC07107.JPG
Εμφανίσεις:  531
Μέγεθος:  35,4 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC07110.JPG
Εμφανίσεις:  491
Μέγεθος:  44,6 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC07111.JPG
Εμφανίσεις:  530
Μέγεθος:  39,9 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC07112.JPG
Εμφανίσεις:  660
Μέγεθος:  44,2 KB  
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01698 seconds with 11 queries