Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από almost
Η έξοδος σου είναι στο πάνω πάνω μέρος του δοχείου, άρα για να έχει αέρα μέσα θα πρέπει να τραβάς από το δοχείο λίγο χαμηλότερα.
Πρέπει να βάλεις ένα μικρό σωλήνα εσωτερικά, συμφωνείς;
|
ναι φιλε μου δικιο εχεις...
ο πλαστικος συνδεσμος με τις βολτες ειναι 4 ποντοι κατω απο το καπακι και αν χρειαστει θα βαλω και 3-4 ποντοι ακομα με σωλινακι...
γι αυτο εβαλα το σχεδιο να δειτε οτι δεν θα δεχετε πιεση το δοχειο...

οποτε χωρις πιεση μηδαμινες πιθανοτητες για διαρροη....

-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από jimmis1974
φιλε Θαναση καπως ετσι θα εχουν τα φιλτρα σου, ισως ειναι λιγο υπερβολη ο 10 λιτρα καδοσ + τα λιτρα του κυριος φιλτρου , αστο ομως κακο δεν κανει.
Μονο ενα προβλημα θα εχεις , επειδη ο καδος που εφτιαξες θα δεχεται πρωτος το νερο του ενυδρειου σημαινει οτι θα περνει και ολες τις βρωμιες δηλαδη τα υλικα σου θα γηνονται χαλια.
Προσπαθησε στον φτιαχτο καδο να βαλεις ταχυσυνδεσμους ωστε να μπορεις να τον απομονωσεις πολυ ευκολα οταν χρειαστει , μην τον τραβας μαζι με το κυριος φιλτρο, τα σφουγγαρια θα μπουν εκει που ερχεται πρωτα το νερο στον καδο για να συγκρατουν τις βρωμιες.
Στο κυριος φιλτρο δεν χρειαζεται να βαλεις σφουγγαρια καθος δυσκολα θα σου βρωμισει .
|
σε αυτο εχεις δικιο και ειναι το μονο που σκεφτομαι....
ο καδος θα δεχετε πρωτος το νερο απο το ενυδρειο και αρα οι βρωμιες θα περνανε πρωτα απο εκει.
κατι θα σκεφτω γισ τις βρωμιες παντος....
στο θεμα της υπερβολης να πω οτι ο καδος ειναι 10 λιτρα αλλα θα μπει μεσα 7 λιτρα σιποραξ + 2 λιτρα σιποραξ το ενα φιλτρο + 2 λιτρα το αλλο φιλτρο θα εχω συνολο 11 λιτρα βιολογικο υλικο για 360 λιτρα ενυδρειο με 5 δισκους. ετσι και οι δισκοι θα απολαμβανουν πολυ καθαρο νερο και σε περιπτωση που θελω να βαλω 2-3 ακομα σε περιπτωση μελλοντικη γεννας θα εχω το κεφαλι μου υσηχο...