Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από georgarask
Ομως και αυτη τη φορα θα πρεπει ο φιλος μας να διαλεξει -οπως το βλεπω εγω -
1) Αντοχη η (κατα τη γνωμη μου)
2) Ανετη ζωη ....
αρα δεν ειναι ασκοπο να το συζηταμε αλλη μια φορα!!  
Μπορει καποια στιγμη να καταληξουμε καπου αλλα και να μη γινει δινουμε την ευκαιρια να το ψαξει ο ιδιος και να αποφασισει ...
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από dimis1978
Γι αυτον ακριβως τον λογο παρεθεσα την προηγουμενη αντιπαραθεση μας για να τα βρει ετοιμα και να δει τα επιχειρηματα και των 2 αποψεων.
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από dimis1978
Γιωργη την εχουμε ξανακανει ( http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=34848 ) αυτη την συζητηση οποτε ειναι ακομψο να την ξαναρχισουμε στο ποστ του φιλου παλι απο την αρχη.
Εχω την αποψη μου και την εκφραζω με τα οποια επιχειρηματα μου οπως εσυ την δικη σου.
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis
το απαντησες μονος σου γιαννη στο υ.γ. σου.
σε ειδη με παρομοιες απαιτησεις μπορουμε να παρεκκλινουμε ελαφρα...
αλλα αν μιλαμε για γκαπυ και νεον...που οπως λες "ψάρια που ζουν σε εντελως διαφορετικές συνθήκες" τοτε...."δε μπαινουν μαζι"..
|
Ευχαριστώ για της απαντήσεις..
Ίσως να είναι κουραστικές για τους εμπειρότερους αυτές οι συζητήσεις,αλλά πιστέψτε το, πολύ χρήσιμες σε μας τους αρχάριους. Είναι σημαντικές γιατί δεν αρκεί να ξέρεις ένα κανόνα και να τον τον ακολουθείς, αλλά πρέπει να τον κατανοήσεις κιόλας. Τονίζω ξανά ότι σκοπός δεν είναι να αμφισβητήσουμε τον κανόνα, απλά να εμβαθύνουμε σε αυτόν.
Η αλήθεια είναι ότι δεν τον κατανόησα πλήρως, ίσως δυσκολεύομαι λόγο του γραπτού λόγου που δεν σε αφήνει να γενικεύσεις, ίσως να είναι και απλός η απειρία μου, πάνω στη ζωή και στις συνήθειες των ψαριών, αλλά και στο ενυδρείο γενικότερα.
Ίσως και να είναι εντελώς λάθος ο συλλογισμός που θα κάνω.
Αν πάρεις έναν άνθρωπο που ζει στις στέπες της Αφρικής και τον βάλεις να ζήσει στα βουνά των Άνδεων, θα συναντήσει εντελώς διαφορετικές συνθήκες, και ως προς το κλίμα (διαφορά θερμοκρασίας,υγρασίας ,κτλ) ,αλλά κυρίως ως προς την σύνθεση του αέρα(διαφορά ατμοσφαιρικής πίεσης, περιεκτικότητα οξυγόνου,κτλ.).Αυτός ο άνθρωπός σίγουρα θα “στρεσαριστεί”, γιατί παίζουμε με τις “αντοχές” του. Ίσως και να αδιαθετήσει για λίγο,αλλά σίγουρα θα προσαρμοστεί, και δεν θα είναι μόνιμα “δυστυχισμένος “. Πολύ περισσότερο τα παιδιά του που θα γεννηθούν εκεί(Αναφορά για τις αναπαραγωγές).
Σίγουρα στο DNA θα υπάρχει πάντα το γονίδιο του τόπου καταγωγής του,και ίσως και κάποια νοσταλγία, αλλά μπορεί να είναι “ευτυχισμένος”.
Ας μην κολλήσουμε στα νέον και γκάπυ, η κουβέντα μπορεί να είναι γενικότερη.
Το νέο ερώτημα λοιπόν είναι :
Έχει σχέση αυτό με τα ψάρια?Μπορούνε να προσαρμοστούν σε διαφορετικές συνθήκες διαβίωσης?
Υ.Γ. Συγχωρέστε με, αν γίνομε κουραστικός, αλλά οι μόνες μου “πηγές” γνώσης, είναι το διάβασμα και εσείς και οι απόψεις διίσταντο.
Υ.Γ.2) Θέλω για μια ακόμα φορά να τονίσω ,ότι, όλοι η κουβέντα γίνετε για τη γνώση και την κατανόηση και όχι για να κάνω αντίλογο ή να το παίξω “έξυπνος”.
Υ.Γ. 3) Ζητάω συγνώμη και από τον φίλο αν του καταστρέφω το ποστ του, και παρακαλώ τους mod, να μεταφέρουν την κουβέντα, σε κατάλληλο ποστ και χώρο, αν δεν ενδιαφέρει τον Kostasblue
η κουβέντα.
Ευχαριστώ
Γιάννης