Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #5  
Παλιά 18-01-10, 19:58
Το avatar του χρήστη Κλεόβουλος
Κλεόβουλος Ο χρήστης Κλεόβουλος δεν είναι συνδεδεμένος
Mratibu wa Afrika jeshi
 
Εγγραφή: 20-12-2007
Περιοχή: 41.192471Ν, 26.304201Ε
Μηνύματα: 19.470
Προεπιλογή

Μαγειρική λοιπόν:
Παίρνουμε
250γρ. γαρίδες κατεψυγμένες ολόκληρες(με το κέλυφος και το κεφάλι)
500γρ. αρακά κατεψυγμένο
1 σκόρδο καθαρισμένο (ή υγρό εκχύλισμα σκόρδου που υπάρχει στα petshop)
αναμιγνύουμε σε μπλέντερ(αλοίμονο σου αν είσαι παντρεμένος)μέχρι να γίνουν ένας πολτός.
Προσθέτουμε στον πολτό:
3-4 κουταλιές της σούπας σπιρουλίνα σε σκόνη(την βρίσκεις στα φαρμακεία ή στα υγιεινής διατροφής)
2 κουταλάκια του γλυκού περ. βιταμίνες για ψάρια(όπως της Sera fishtamin)
1 φακελλάκι σκόνη ζελατίνη ζαχαροπλαστικής(για να δέσει το μίγμα και να διαλύεται πιό αργά η τροφή στο ενυδρείο μας)
Ξανα-ανακατέβουμε να γίνει ομοιογενές.
Βάζουμε μικρές ποσότητες του μίγματος σε σακκουλάκια(τα πατάμε να γίνουν πλακέ)ή σε παγοκύστες ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιούμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε.
Τα βάζουμε στην κατάψυξη.

-Τις αναλογίες γαρίδων(και η γάπαρι κάνει)και αρακά μπορούμε να τις αλλάξουμε ανάλογα με τα ψάρια που φιλοξενούμε(λιγότερο αρακά για σαρκοφάγα ή παμφάγα,περισσότερο για φυτοφάγα)
-Μια-δυό φορές την εβδομάδα είναι οκ


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01354 seconds with 10 queries