Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #49  
Παλιά 06-01-10, 16:49
Το avatar του χρήστη panos1972
panos1972 Ο χρήστης panos1972 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 25-01-2009
Περιοχή: Περαία, Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 1.043
Προεπιλογή

harris δεν κάνεις λάθος! Όμως από όλα αυτά τα ζωντανά που απελευθερώνονται λίγα θα επιζήσουν διότι δεν έχουν μάθει να προστατεύονται από τους θηρευτές τους. Και θα ψάχνουν τροφή και θα ζητάν να ζευγαρώσουν και θα υπάρχουν όλα τα βασικά τους ένστικτα. Αυτά που απελευθερώνουν οι οικολόγοι δεν έχουν πολλές γεννιές αιχμαλωσίας και δεν έχουν κυριαρχίσει άχρηστα για την επιβίωση γονίδια ή δεν έχουν ατονίσει άλλα τα οποία έχουν καθοριστική σημασία...
Τι εννοώ! Όταν κάποιος επί πολλές δεκαετίες παλεύει με επιλεκτικές αναπαραγωγές να επικρατήσει ας πούμε το κίτρινο χρώμα, όλες του οι επιλογές γεννητόρων προέρχονται από μια δεξαμενή υποψηφίων οι οποίοι διαθέτουν κατά το δυνατό το ισχυρότερο παράγοντα κίτρινο, αποκλείοντας από την αναπαραγωγή τα πουλιά που δεν το διαθέτουν, ή δεν το διαθέτουν σε μεγάλο βαθμό.
Όμως η επιλεκτική αυτή αναπαραγωγή θα γινοταν με άλλα κριτήρια στη φύση. Δηλαδή θα επιβίωνε το πουλί με τη μεγαλύτερη αντοχή στο κρύο, το πουλί με το πιο δυνατό πέταγμα, που θα ήταν ο καλύτερος γονέας, που θα διέθετε το καλύτερο χρωματικά φτέρωμα που θα του επέτρεπε να καμουφλάρεται ευκολότερα. Αυτά τα δείγματα θα μεταβίβαζαν στους απογόνους τους αυτά τα χαρακτηριστικά και από αυτά θα επιβίωναν μόνο τα καλύτερα. Τώρα όλα αυτά απλά υπάρχουν κάπου κοιμώμενα.
Τώρα ζούνε 9 στα 10 με τους γεννετικούς κανόνες που εμείς έχουμε ορίσει ή προσπαθήσαμε να ορίσουμε.
Φτιάξαμε από τα χόσο που είναι σα μικροκαμμωμένο νεαρό σπουργίτη, μέχρι τα γιόρκσάιρ και τα άντζι στον αντίποδα. Δεν είναι πουλιά που ζούνε στη φύση! Όσο και να το θελήσει κάποιος.
Φτιάξαμε τα μπουλντόγκ και τα τσιαουαουα. Ποτέ δε θα μπορέσουν να επιβιώσουν ελεύθερα σχηματίζονταν αγέλες όπως ο άγριος αφρικανικός σκύλος, οι ινδικές αγέλες, ο σκύλος την χαναάν ή τα ντινγκο.
Και για να μη πλατιάζω, πουλιά τα οποία είναι αποδεδειγμένα επί πολλές γεννιές αιχμάλωτα δυστυχώς δύσκολα επανεντάσσονται στο φυσικό τους περιβάλλον, ακριβώς για τους λόγους που προανέφερα. Και ας μη ξεχνάμε ειδικά στα πουλιά που αναπαράγονται κάθε χρόνο μπορεί σε 10 χρόνια να έχουμε 10 γενιές....
__________________
...
Επειδή τό αδοκίμαστο καί τό απ’αλλού φερμένο
Δέν τ’αντέχουν οί άνθρωποι...
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01489 seconds with 10 queries