Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #27  
Παλιά 27-12-09, 12:08
Το avatar του χρήστη Strahos
Strahos Ο χρήστης Strahos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 31-10-2005
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 1.930
Προεπιλογή

τα νύχια μπορείς να τα κόβεις στις άκρες με νυχοκόπτη ή καλύτερα με ειδικό νυχοκόπτη για ζώα. Πιο εύκολα κόβονται μετά από το μπάνιο τους. Στο greenigsociety έχει οδηγίες για το πως να κόβονται σωστά (στην περίπτωση που ξέρεις αγγλικά, αν όχι δες φώτο http://www.iguanaden.org/care/img/ignails1.jpg ) Επίσης πρέπει να μάθεις (αν δεν ξέρεις ήδη) πως να κρατάς σωστά το ζώο για να νιώθει ασφάλεια και να μην σε σφάζει. Δες εδώ http://www.greenigsociety.org/handlingigs.htm Γενικά στηρίζεις το στήθος του και την βάση της ουράς. Το αφήνεις να ξαπλώσει κατά μήκος του χεριού σου.

Δεν είναι κι ότι καλύτερο να βολτάρει στα πλακάκια τώρα τον χειμώνα...γενικώς δεν είναι καλό να βολτάρει τέτοια εποχή εκτός τεράριουμ. Αν μπορείς τουλάχιστον να την αφήνεις σε μοκέτα να περπατάει, αφού όμως έχουν κοπεί τα νύχια της, αλλιώς θα σκαλώνει συνέχει και υπάρχει κίνδυνος.

Το καλύτερο υπόστρωμα για μένα, εφόσον είναι κατάλληλο και το τεράριουμ, είναι τα χαρτιά κουζίνας. Καθαρίζεις εύκολα και δεν είναι και επικίνδυνα για το ζώο. Τα βάζεις χαμηλά εκεί που πηγαίνει το ιγκουάνα σου για την ανάγκη του και καθαρίζεις κάθε φορά που λερώνει
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01367 seconds with 10 queries