Θέμα: watt/lit??
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #17  
Παλιά 21-12-09, 11:07
Το avatar του χρήστη Genirous
Genirous Ο χρήστης Genirous δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 12-02-2007
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 675
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Genirous Send a message via Skype™ to Genirous
Προεπιλογή

Σαφώς και όταν μιλάμε για ένταση φωτισμού τα Watt δεν έχουν καμία δουλειά καθώς είναι μονάδα μέτρησης ισχύος. Για διευκόλυνση των ενυδρειόφιλων και μόνο γίνεται αυτός ο συσχετισμός, ο οποίος είναι κατά προσέγγιση. Κάποιος που το ψάχνει τόσο πολύ είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρει τεχνικά χαρακτηριστικά σε ενυδρειακούς λαμπτήρες φωτισμού όπως lumen και ακόμα πιο δύσκολο να βρει το συσχετισμό με τα lux. Η μοναδική ίσως ενυδρειακή εταιρεία που δίνει τέτοιες πληροφορίες είναι η sera με πινακάκια όπως τα παρακάτω:



Με τους ανακλαστήρες αυξάνουμε την απόδοση της λάμπας μέσω της ανάκλασης φωτός που θα πήγαινε χαμένος στο καπάκι του ενυδρείου ή στον περιβάλλοντα χώρο, οπότε θα πρέπει να συνυπολογιστεί κάποια μεγαλύτερη ένταση φωτισμού. Γι'αυτό και όταν θέλουμε να αυξήσουμε το φωτισμό μας πρώτα δοκιμάζουμε να βάλουμε ανακλαστήρες και αν δεν έχουμε αποτέλεσμα κατόπιν προχωράμε σε αλλαγή λάμπας.

Θεωρητικά τα πολύ εύκολα φυτά μπορούν να ευδοκιμήσουν και με 0,20W/ltr, αλλά έχει γίνει σε ενυδρεία με ακόμα λιγότερο φως. Επίσης δεν απαιτούν κάποιο ιδιαίτερο φάσμα και η δουλειά μπορεί να γίνει και με απλές καθημερινές λάμπες φθορίου. Το 0,5W/ltr είναι πάρα πολύ για τέτοια φυτά και γι'αυτό το αποτέλεσμα επέφερε άλγες. Πιστεύω ότι με μια λάμπα γύρω στα 15W είσαι καλυμένος φίλε dimitris vas. Πόσα Watt έχεις;
__________________
Γιώργος, Οι ρίζες μου
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01675 seconds with 10 queries