Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #21  
Παλιά 18-12-09, 23:29
Το avatar του χρήστη cpapakon
cpapakon Ο χρήστης cpapakon δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 09-09-2009
Περιοχή: Καλαμαριά/Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 112
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από k@mik@zi Εμφάνιση μηνυμάτων
κανονικά η μελέτη λέει ότι αντέχει 600κιλά ανα τετραγωνικό σε στατικό και σε δυναμικό φορτίο που είναι η περίπτωση του σεισμού
Ποιά μελέτη;

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από k@mik@zi Εμφάνιση μηνυμάτων
Στην ουσία αυτό είναι λιγότερο καθώς ξέρουμε όλοι τι νοθεία υπάρχει στο οπλισμένο σκυρόδεμα. Αυτα όλα για μία νέα οικοδομή φυσικά. Καντε του υπολογισμους και δείτε τι παίζει.
Νοθεία μπορεί να υπάρχει αλλά η αντοχή σε κάμψη οφείλεται στο μεταλλικό οπλισμό που δε μπορεί να νοθευτεί εκτός και αν δε μπουν όσα σίδερα λέει η μελέτη (σπάνιο φαινόμενο και ευθύνη του επιβλέποντος μηχανικού που βάζει την υπογραφή του και φέρει την ευθύνη).
Με όλους τους συντελεστές που μπαίνουν λόγω κανονισμού, έχω την άποψη ότι αν η κατασκευή γίνει σωστά τότε η πραγματική αντοχή είναι πολύ μεγαλύτερη απ'ότι πιστεύουμε/υπολογίζουμε.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από k@mik@zi Εμφάνιση μηνυμάτων
Η άποψη βάζω τα φορτία κοντα στις γωνιακές κολώνες είναι λάθός καθώς σε δυναμική φόρτιση καταπονείται πολύ περισσότερο το η γωνία αυτή, ενώ στο κέντρο τα φοτία ισομιράζονται σε όλες τις δοκούς.
Επίτρεψε με να διαφωνήσω. Δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες αλλά δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο στη δυναμική ανάλυση το που ακριβώς βρίσκονται τα φορτία στη πλάκα, ούτως ή άλλως για τη δυναμική ανάλυση κάνεις την υπόθεση ύπαρξη διαφράγματος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα τοποθέτησης αυξημένου φορτίου σε μια πλάκα είναι η ρηγμάτωση λόγω αυξημένων βυθίσεων και οι βυθίσεις μειώνονται όσο πιο κοντά στη στήριξη βρίσκεσαι. Συνεπώς αν έχεις μεγάλα φορτία (ενυδρείο/βιβλιοθήκη) καλύτερα να τα τοποθετήσεις κοντά σε δοκάρια (στηρίξεις).
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01380 seconds with 10 queries