Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 09-12-09, 23:04   #1
Απλές ερωτήσεις
 
Το avatar του χρήστη Vodka
Vodka
Junior Member
Εγγραφή: 01-12-2009
Περιοχή: Τρίκαλα
Μηνύματα: 29

Εμφάνιση έκδοσης για εκτύπωση Αποστολή αυτής της σελίδας μέσω email
Vodka Ο χρήστης Vodka δεν είναι συνδεδεμένος 09-12-09, 23:04
Αξιολόγηση: (0 votes - average)

Καλησπέρα,

Είμαι νέος στο χόμπυ (εκτός και αν ο συστηματικός βασανισμός ψαριών για χρόνια μετράει σαν εμπειρία ).

Έχω ένα μικρο ενυδρείο (juwel rekord 60lt) με αμμωνία 0, νιτρώδη (μάλλον 0) και νιτρικά σχεδόν 250 (οι μετρήσεις είναι δυο ημερών, μετράω με τεστ της tetra για την αμμωνία και στικάκια, περιμένω τα υγρά της api). Έκτοτε έχω προσθέσει κάποια φυτά και ένα applesnail, αύριο κάνω αλλαγή νερού και αν οι μετρήσεις μου είναι καλές θα βάλω μέσα 3 μόλυ και σε μια βδομάδα 7 γκάπι. Και πιθανότατα 1-2 σαλιγκάρια ακόμα (επίσης στρώνω και ένα ενυδρειάκι περίπου 20lt για 'μαιευτήριο').

Λοιπόν, πολλές ερωτήσεις, αυτές οι λίγες για αρχή :

1. Το siporax τι ακριβώς ρόλο παίζει ? Είναι απλά ένα πορώδες υλικό με μεγάλη επιφάνεια για αποικίες βακτηριδίων ή βοηθάει και σε κάτι άλλο ? Το παιδί στο petshop μου είπε πως 'κάνει καλό' αλλά δεν ήξερε περισσότερα, χρειάζεται αλλάγη λέει μετά από 3 χρόνια και οτι πρέπει να το έχω στο κάτω μέρος του φίλτρου (κάτω από τα σφουγγάρια). Θα μπορούσα να βγάλω ένα από τα δυο σφουγγάρια μου και να βάλω μια ποσότητα siporax (σε τούλι ? απλά χύμα ? σε άλλο πιο ασφαλές υλικό ?). Πάνω από τα φίλτρα (συσκευασία siporax mini) ? Σε τελική ανάλυση είναι σαν το σφουγγάρι αλλά πιο αποδοτικό ?

2. O 'άνθρακας' στο φίλτρο χρειάζεται ? Το φίλτρο μου έχει ένα στερεό κομμάτι στο πάνω μέρος (και από πάνω ένα λεπτό στρώμα υαλοβάμβακα). Διαβάζω πως κάνει καλό (πχ φιλτράρει ανεπιθύμητες τοξικές ουσίες) αλλά αλλού βλέπω πως δεν χρειάζεται (μόνο σε περιπτώσεις φαρμακευτικής αγωγής κτλ) ή ότι ακόμα κάνει και κακό (πχ 'μαζεύει' κάποιες ουσίες που χρειάζονται τα φυτά). Μπορώ να το βγάλω εντελώς και να το χρησιμοποιώ κατά περίπτωση ? Μπορώ να χρησιμοποιήσω κάτι άλλο στη θέση του ? (πχ siporax). Ο υαλοβάμβακας χρειάζεται (έχει μαζέψει ήδη αρκετή βρωμιά και μάλλον θέλει αλλαγή κάθε λίγες εβδομάδες) ? Εκτός από τα φάρμακα και τις τοξικές ουσίες o άνθρακας συγκρατεί και τα διάφορα υγρά για τη λίπανση των φυτών ?

3. Το AmmoniaAlert της Seachmem κάνει δουλειά ? Κανείς που να πειραματίστηκε πάνω στην ακρίβειά του ? (υποθέτω πως ίσως χρησιμεύει σε περίπτωση 'καταστροφής', δηλαδή να έχουμε ξεχάσει να κάνουμε μετρήσεις και να δούμε το χρώμα που κάνει μπαμ αλλά μάλλον για τίποτε παραπάνω - αν βέβαια μπορεί να το κάνει και αυτό).

4. Όλα καλά με το DIY CO2, φτηνά τα υλικά, εύκολο στην κατασκευή αλλά που ακριβώς το συνδέω στο εσωτερικό φίλτρο του rekord 600 ? (μάλλον κάτι δεν έχω καταλάβει καλά).

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και πάνω απ'όλα ευχαριστώ όσους μπούνε στον κόπο να απαντήσουνε (και βέβαια υπάρχει και bonus - καμιά 20αριά ακόμα ερωτήσεις ).
Εμφανίσεις: 1491
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01700 seconds with 11 queries