Για αρχή φίλε jimz, αφού ξεκίνησες από την αρχή το στρώσιμο του ενυδρείου σου, θα πρέπει να διαβάσεις και να κατανοήσεις πολύ καλά πως γίνεται το
ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΨΑΡΙΑ (με αμμωνία). Για να το πετύχεις αυτό βέβαια θα χρειαστεί να κάνεις αρκετά συχνά μετρήσεις. Άρα θα πρέπει να εφοδιαστείς με τεστ για αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά άλατα. Δεν γνωρίζω αν το seachem ammonia alert κάνει για την μέτρηση αμωνίας κατά το στρώσιμο. Εγώ για τις μετρήσεις μου χρησιμοποιώ υγρά τεστ αλλά πιστεύω πως και με στικάκια θα είσαι εντάξει στην παρούσα φάση.
Αντιχλώριο χρησιμοποιείς σε κάθε περίπτωση που που προσθέτεις καινούργιο νερο στο ενυδρείο σου, στην ποσότητα που αντιστοιχεί στα λίτρα νερου που προσθέτεις.
Αν θέλεις να προσθέσεις siporax ή οποιοδήποτε άλλο υλικό στο φίλτρο σου, θα πρέπει να το κάνεις από τώρα, γιατί πάνω σε αυτό το υλικό θα αναπτυχθεί η βιολογία που προσπαθείς να ξεκινήσεις με το στρώσιμο που κάνεις με την αμμωνία.
Το seachem pH alert μάλλον σου το "φόρτωσαν" έντεχνα στο πετ σοπ. Στην παρούσα φάση είναι άχρηστο, εκτός αν σκοπέυεις να αλλάξεις τις παραμετρους του νερού σου (pH και σκληρότητες). Αλλά νομίζω είναι πολύ νωρίς ακόμα να ασχοληθείς με κάτι τέτοιο.
Συνέχισε χωρίς να βιάζεσε και χωρίς να εμπιστεύεσε τα πετ σοπ. Ενημέρωνε για την εξέλιξη του ενυδρείου σου, ενημέρωνε για τα βήματα που σκέφτεσε να κάνεις και να είσαι σίγουρος ότι εδώ θα βρεις όλες τις απαντήσεις που χρειάζεσε...
Καλή συνέχεια