Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #20  
Παλιά 23-10-09, 16:20
Το avatar του χρήστη Γιώργος Κ
Γιώργος Κ Ο χρήστης Γιώργος Κ δεν είναι συνδεδεμένος
Δισκοπαθής
 
Εγγραφή: 06-02-2008
Περιοχή: Κολωνός
Μηνύματα: 9.444
Send a message via Skype™ to Γιώργος Κ
Smile

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από persival Εμφάνιση μηνυμάτων
Σίγουρα είναι πολύ όμορφοι, μέχρι και τα μωρά τους είναι υπέροχα...
Με ενδιαφέρει το αντικείμενο "αναπαραγωγή δίσκων" αλλά είμαι ακόμη πολύ "νέος" για να το σκέφτομαι, για την ώρα το έχω ρίξει στο διάβασμα (αν και η αλήθεια είναι οτι όσο διαβάζω, αντί να απλοποιούνται τα πράγματα, δυσκολεύουν!)
Να ρωτήσω κάτι, μετά απο μια επιτυχημένη γέννα και έστω οτι επιζούν πολλά απο τα μικρά, πόσο καιρό θα πάρει για να φτάσουν π.χ. τα 3-4 εκατοστά; (στο ύψος δεν μετράμε τους δίσκους Και έπειτα, όταν φτάσουν αυτό το μέγεθος, όπου λογικά ο μέσος χομπίστας δεν θα έχει αρκετό χώρο να τα φιλοξενήσει, τι γίνεται συνήθως; Δωρεά ή πωλούνται π.χ. σε μαγαζιά;
Τα μικρα τους δε συγκρινονται με κανενα απο τα μικρα αλλων ψαριων που εχω μεγαλωσει! Και για μενα ειναι πρωτογνορα ολα αυτα! Οι δισκοι ειναι πολυ παραξενα ψαρια και ιδιοτροπα! Π.χ. ο πατερας ενω ηταν υπερ-προστατευτικος οταν ηταν ακομα κολλημενα στο ξυλο μετα .. δε τα αφηνε να "κολλησουν" επανω του αλλα τα εστελνε παλι στη μητερα τους! Μεχρι που του ηρθαν ορεξεις για να ζευγαρωσει παλι ... και αρχισαν οι καυγαδες με τη μητερα η οποια προσπαθουσε να τα προστατευσει απο τον πατερα που σε καθε επιθεση ετρωγε ενα η δυο! Νομιζα οτι θα τα εφτυνε αλλα ματαια περιμενα! ετσι τα μαζεψα με μια αποχη και εκει που γινονταν χοντροι καυγαδες τωρα εχουμε τριψιματα και αγαπες με τη θυλικια! Το ποσο θα μεγαλωσουν ειναι συναρτηση πολλων πραγματων! Πρωτα απο ολα θα πρεπει να εχεις ΤΕΛΕΙΑ ποιοτητα νερου και να τα ταιζεις σωστα! Επισης χρειαζονται πολλα λιτρα ωστε η αναπτυξη τους να ειναι σωστη! Θα πρεπει να υπαρχει μεγαλο ενυδρειο με συχνες αλλαγες νερου και πολυ καλο ταισμα ωστε να εχεις αξιωσεις να επιβιωσουν πολλα απο τα μικρα! Ολα αυτα προυποθετουν πολυ χρονο και πολυ κοπο! οταν φτασουν σε αρκετα μεγαλο μεγεθος θα τα δωσω μια που δεν εχω αλλο χωρο ωστε να τα φιλοξενησω ... αλλα ειναι πολυ δυσκολο απο οτι καταλαβαινεις μια που με αυτα τα ψαρια δενεσαι παρα πολυ! Οι γονεις πια ειναι σαν σκυλακια ... καθε φορα που πλησιαζω κανουν σαν τρελα! Γνωριζουν προσωπα .. πια δεν φοβουνται και αν βαλω το χερι μου στο ενυδρειο δεν τρεχουν να κρυφτουν αλλα πολλες φορες τα σπρωχνω αφου καθονται στη μεση! Οταν επιανα τα μικρα ... εβαλα την αποχη στη μια πλευρα της μητερας και απλα παγιδευτηκαν μεσα! Ουτε που κουνηθηκε βλεποντας την αποχη! ποσο μαλλον με τα μικρα τους που καθε φορα που πλησιαζω κανουν σαν τρελα και αυτα!
__________________

Gab at Facebook:
https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/
https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/
Knowledge is having the right answer
Intelligence is asking the right question
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01549 seconds with 10 queries