Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 07-10-09, 12:32   #1
Πολύ υψηλές τιμές ΝΟ3 - Βοήθεια !!!
newfis
Junior Member
Περιοχή: Αθήνα

Εμφάνιση έκδοσης για εκτύπωση Αποστολή αυτής της σελίδας μέσω email
newfis Ο χρήστης newfis δεν είναι συνδεδεμένος 07-10-09, 12:32
Αξιολόγηση: (0 votes - average)

Πριν ένα μήνα περίπου απέκτησα το πρώτο μου ενυδρείο, ένα Rio 125 της JUWEL. Ηταν σε προσφορά στο πετσοπ, όπου λειτουργούσε για 8 μήνες, οπότε το πήρα στρωμένο. Μέσα έβαλα αρχικά 2 κόι + 2 χρυσόψαρα και στην συνέχεια προστέθηκαν 5 κόρυς, 4 κλόουν γατόψαρα και ένας γλυφτης ενώ από φυτά μόνο πλαστικά.
Το πρόβλημα μου είναι τα υψηλά επίπεδα νιτρικών αλάτων που εμφανίζει τις τελευταίες 2 εβδομάδες. Συγκεκριμένα με χθεσινές μετρήσεις πήρα τα ακόλουθα:

NH = 0 (μετρημένη από τον πετσοπά που του πήγα νερό από το ενυδρείο)
NO2 = 0
N03 = 80
GH > 10
KH > 12
PH ~ 7

Οι μετρήσεις έγιναν με το HS aqua Teststrips 5 in 1 και είναι προφανώς κατά προσέγγιση λόγω των ενδιάμεσων αποχρώσεων. Το ΝΟ3 έχει αυξηθεί από 40 πριν 2 εβδομάδες σε 80 χτες...όλα τα άλλα είναι πάνω κάτω ίδια.
Από ότι διάβασα στο forum για την πτώση των νιτρικών ενδείκνυνται οι συχνές αλλαγές νερού (το 20% κάθε εβδομάδα) και η προσθήκη φυτών. Οταν το είπα στον πετσοπά πριν μια εβδομάδα, αυτός ήταν κατηγορηματικά εναντίων των συχνών αλλαγών (υποστηρίζει την αλλαγή 1/3 κάθε μήνα) και τελικά αγόρασα 2 ανούμπια και 2 μικροσοριουμ και επίσης μου είπε να ταίζω μέρα παρά μέρα.
Το αποτέλεσμα ήταν από προχτές μέχρι σήμερα να ψοφήσουν 4 κόρυς 1 κλόουν και ο γλύφτης....
Θά ήθελα την βοήθεια σας. Ευχαριστώ
Εμφανίσεις: 2410
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01617 seconds with 11 queries