Το εξωτερικό φίλτρο ένώνεται με δύο σωλήνες, ένα της εισαγωγής (ρουφάει) και ένα της επιστροφής. Αν δεν έχεις βανάκια τότε για να αφαιρέσεις το φίλτρο για καθάρισμα κλπ. θα πρέπει να βγάλεις και τις 2 σωλήνες από το ενυδρείο αλλιώς όλο το νερό το ενυδρείου θα βρεθεί στο πάτωμά σου.
Με τα βανάκια κάνεις τη ζωή σου πολύ εύκολη. Άφού βγάλεις το φίλτρο εκτός λειτουργίας τα κλείνεις και το αφαιρείς. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις σωλήνες χωρίς καν να τις κουνήσεις για να αφαιρείς νερό από το ενυδρείο (βλ. συγκ. δοχεία) για τις αλλαγές σου, δηλαδή αυτό που ήταν πρόβλημα χωρίς τα βανάκια γίνεται ευκολία με.
Τέλος με την επανασύνδεση του φίλτρου είναι πολύ εύκολο να επανεκκινήσεις τη ροή αν δεν έχουν αδιάσει από νερό η σωλήνες σου.
|