Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 07-09-09, 07:16
yiannossavva Ο χρήστης yiannossavva δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Λευκωσία-Κύπρος
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Andros Εμφάνιση μηνυμάτων
Αθκιασερε μου εσου!!!!!!!!!!

Αν πεισω την γυναικα θα κανω το ιδιο.......θυμασε τον χωρο μου.

Τελειωσε πρωτα εσυ και θα την φερω απο εκει μπας και την ψησω.
Τωρα που τελειωσα με τα φιλτρα....ποιος μας πιανει

Αν δεν μπορέσεις να την πείσεις άλλαξε την !!!
Εγώ πάντως έτσι θα έκανα!
-------------------------
Για το ρυχόσπερμο βρήκα αυτές τις πληροφορίες.

Τραχηλόσπερμο η Ρυχόσπερμο

Επιστ. Όνομα :Trachelospermum (Rhynchospermum) jasminoides
Οικογένεια :Apocynaceae
Καταγωγή :Κίνα

Περιγραφή :Αναρριχώμενος θάμνος , αειθαλής , μέτριας έως αργής ανάπτυξης . Μέγιστο ύψος φυτού 7-9 m , με βλαστούς μακρύς , λεπτούς , ελικοειδούς ανάπτυξης. Φύλλα δερματώδη , οξύληκτα ωοειδή , βραχύμισχα , γυαλιστερά , σκουροπράσινα πυκνά φυόμενα κατ’ αντίθετη διάταξη επί των βλαστών .

Ανθοφορία :Άνθη μικρά , λευκά , πολύ εύοσμα , σε μικρές ταξιανθίες , στην άκρη μακριών μίσχων . Τα άνθη του μοιάζουν με τα άνθη του γιασεμιού αλλά είναι ποιο ελικόμορφα και περισσότερο εύοσμα από αυτό . Ανθίζει από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο .

Πολλαπλασιασμός :Πολλαπλασιάζετε με ημιξυλοποιημένα μοσχεύματα την Άνοιξη με καταβολάδες η με σπόρο .

Απαιτήσεις :Ευδοκιμεί βαθειά , γόνιμα και καλά στραγγιζόμενα εδάφη .Είναι ευαίσθητο στο βαρύ κρύο και προτιμά ηλιαζόμενες προστατευμένες θέσεις , προσαρμόζεται όμως και σε ημισκιερά σημεία . Αναρριχάται χωρίς την ανάγκη υποστύλωσης με τους ελικοειδείς βλαστούς του .

Διακοσμητική αξία : Οφείλεται στο λαμπερό φύλλωμά του , την πλούσια και εύοσμη ανθοφορία του και την δυνατότητα για αναρρίχηση .

Χρησιμότητα :Διακοσμεί πέργολες , φράχτες , συρματοπλέγματα , δικτυωτά , σκιάδια εισόδων . Σε φυτοδοχεία διακοσμεί μπαλκόνια .

Από την ιστοσελίδα εδώ.
-------------------------
Αυτό το φυτό το έχουμε εδώ στην δουλειά μου.
Μήπως είναι αυτό το Ρυχόσπερμο?

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη yiannossavva : 07-09-09 στις 07:16 Αιτία: Automerged Doublepost

Page generated in 0,01924 seconds with 10 queries