12-08-09, 12:42
|
 |
Senior Member
|
|
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από armenis
...
Λοιπόν το ενυδρείο στρώθηκε χωρίς ψάρια. Με δύο φίλτρα, ένα εσωτερικό και ένα εξωτερικό, και βάζοντας στις σωστές δόσεις βακτήρια και φυσικά τα απαιτούμενα φάρμακα για τα φυτά καθότι είναι φυτεμένο.
Μετά από ένα μήνα μπήκαν τα πρώτα ψάρια που ήταν 8 white cloud mountain.
Πριν βάλεις ψάρια επιβεβαίωσες ότι είχες μηδενική αμμωνία και ΝΟ2;
Οι πρώτοι καρδινάλιοι μπήκαν 20 ημέρες μετά τα πρώτα ψαράκια και μία δεύτερη ομάδα καρδινάλιων μπήκε πριν 15 ημέρες...
Σήμερα στο ενυδρείο υπάρχουν τα 8 πρώτα και συνολικά 13 καρδινάλιοι. Συνολικά θα ήταν 15 αλλά δύο δυστυχώς...΄μάλλον δεν άντεξαν την αλλαγή περιβάλλοντος από το μαγαζί στο ενυδρείο μου.
...
Τώρα για τις μετρήσεις. Τις κάνω με στικάκια. Γνωρίζω ότι ακρίβεια στα νούμερα δεν μπορώ να έχω. Το ΝΟ2 είναι πάντα ολόασπρο, άρα είναι μηδέν. Για το ΝΟ3, όντως μερικές φορές είναι ελαφρώς μοβ, οπότε προφανώς μπορεί να είναι ελάχιστα πάνω από μηδέν.
Τα στικάκια φημίζονται για το ότι δεν είναι πάντα ακριβή, ή τουλάχιστον γίνεται αρκετή συζήτηση. Για τα ΝΟ2 δεν ξέρω, αλλά με τόσα ψάρια θα έπρεπε να έχεις αρκετά ΝΟ3, όχι κοντά στο 0.
Για τις υπόλοιπες τιμές, σύμφωνα με τα χρώματα που βλέπω, δεν μπορεί να υπάρχει τεράστια απόκλιση από την πραγματικότητα. Άλλωστε έχω δώσε και νερό σε κατάστημα να μετρήσουν και οι τιμές είναι με απόκλιση 0,2-0,3 κοντά στις δικές μου...
Το να επιβεβαιώσεις ότι έχεις μηδενική αμμωνία είναι σημαντικό.
Φυσικές κρυψώνες υπάρχουν γιατί στο κέντρο του ενυδρείου έχω καράβι-ναυάγιο.
...
Να προσθέσω τέλος ότι τα ψαράκια συμπεριφέρονται αλλόκοτα όπως περιέγραψα μόνο όταν κλείνω το φως. Ποτέ όταν το ανάβω...
Ελπίζω να βοήθησα και να μπορεί κάποιος να μου πει τι στο διάολο συμβαίνει και βλέπω αυτή τη συμπεριφορά...
Μπορεί να τα τρομάζει το απότομο σβύσιμο όπως είπαν και παραπάνω. Και τα δικά μου αντιδρούν απότομα μερικές φορές στο άναμα ή σβύσιμο.
ΥΓ. Σήμερα το πρωί όλοι σχεδόν οι καρδινάλιοι είχαν ανακτήσει το γνωστό έντονο χρώμα τους...
|
Στη θέση σου, θα έπαιρνα υγρά τεστ για ΝΗ3,ΝΟ2 για να αποκλείσεις τα αντίστοιχα προβλήματα, και θα έκανα μια απλή κατασκευή για σταδιακό άναμα/σβύσιμο του φωτισμού.
|