Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #26  
Παλιά 14-07-09, 23:53
Το avatar του χρήστη jimmis1974
jimmis1974 Ο χρήστης jimmis1974 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 24-05-2009
Περιοχή: ΠΑΤΡΑ
Μηνύματα: 947
Send a message via Skype™ to jimmis1974
Προεπιλογή

καταρχην γιατι βλεπω πολλες διαφωνιες , πολλες φορες δεν ισχυει ο κανονας : αυτο το ψαρι δεν παει με αυτο γιατι θα το φαει και αλλα τετοια.

Σιγουρα 2 ειδη ψαριων μπορουν σε ενα ενυδρειο να συμβιωσουν και σε ενα αλλο να φαγωθουν.
Πχ πριν καν 1,5 χρονο εβαλα μαιροψαρο (αρκετα επιθετικο ψαρι) με 10 νεον μεσα, και δεν ειχα το παραμικρο προβλημα,
την ιδια μερα μπηκε και αλλο ενα μαχαιροψαρο στο ενυδρειο του αδελφου μου που επησεις ειχε καπου 10 νεον, εεε την αλλη μερα καπου 2 η 3 νεον υπηρχαν.
Οσον αφορα σκαλαρι-γκαπυ, (εβαλα επεισης τα 2 αυτα μαζι), μπορουν να συμβιωσουν ανετα , στις αρχες το σκαλαρι μπορει να κυνηγαει τα γκαπυ ( ποτε δεν θα καταφερει να τα πιασει) μετα απο μερες θα τα αφησει.

Ομως ... υπαρχει και το θεμα του νερου που πρεπει να προσεχεται , καθος το σκαλαρι σαν νοτιοαμερικανικη κιχλιδα θελει χαμηλο PH και μαλακο νερακι, ενω το γκαπυ υψηλο PH κια λιγο αλμυρο νερο .
Καπιο απο τα δυο ειδη θα χει προβλημα και μετα απο καιρο θα το κλαίτε και δεν ειναι σωστο κανονας ... αντε εχω μια μεση τιμη να ειναι ενταξει και τα δυο.
Στα ψαρια πρεπει να τους προσφερουμε αυτο που πραγματικα θελουν και τις συνθηκες νερου που θελουν , αλλιως με τον καιρο θα τα χανουμε και θα αναρωτιωμαστε τι φταιει.
Ας μελεταμε λοιπον τα ειδη και τις αναγκες τους προτου αποφασισουμε τι θα βαλουμε σε ενα ενυδρειο ωστε να δωσουμε στα ψαρια μας αυτο που θελουν για να τα χαιρόμαστε για πολλα χρονια.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01474 seconds with 10 queries