Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 30-05-09, 17:37
Το avatar του χρήστη aquaman
aquaman Ο χρήστης aquaman δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Δημητρης89 Εμφάνιση μηνυμάτων
δηλαδη εγω που αλλαζω νερο καθε 3 μερες τωρα που στρωνεται ειναι λαθος ε?
το ενυδρειο μου λειτουργει μια εβδομαδα και στο φιλτρο απο ασπρο που ηταν εχει γινει το μισο και παραπανω μαυρο,τι ειναι αυτο?α!και παιζει καποιο ρολο τι διαλυμα αμμωνιας πρεπει να παρω ή οποιο να'ναι?οποτε απο αυριο θα βαλω οση αμμωνια χρειαζεται το 30λιτρο μου και θα συμπληρωνω καθε μερα την ιδια ποσοτητα...
Δημήτρη, αν το ενυδρείο ΔΕΝ έχει ψάρια και κάνεις στρώσιμο με αμμωνία, δεν υπάρχει λόγος να κάνεις αλλαγές νερού πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου (δες και την απάντηση στον ΚΑΛΥΜΝΟΣ παραπάνω).

Για το μαύρο φίλτρο, δεν ξέρω τι μπορεί να είναι. Σίγουρα είναι μαυρο και όχι καφέ, π.χ.; Μήπως είναι βρωμιά από τα ψάρια που υπήρχαν πριν αρχίσεις το στρώσιμο;

Για την αμμωνία: πάρε από φαρμακείο, και κοίτα να διάλυμα σκέτης αμμωνίας (κούνα το μπουκαλάκι - αν αφρίσει δε σου κάνει).

Για να πετύχεις τη συγκέντρωση αμμωνίας που θέλεις στο ενυδρείο σου (σε mg/l) θα πρέπει να υπολογίσεις τη δοσολογία αμμωνίας με βάση τη συγκέντρωση του διαλύματος που αγόρασες (εμένα π.χ. έγραφε 10% στο μπουκαλάκι - άρα ήξερα ότι για κάθε κυβικό εκατοστό διαλύματος - 1000mg έριχνα 100mg αμμωνίας στο ενυδρείο μου), και τα καθαρά λίτρα του ενυδρείου σου. Την απλή μέθοδο των τριών τη θυμάσαι;
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01400 seconds with 10 queries