Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #20  
Παλιά 26-05-09, 12:08
sps4ever(niktso) Ο χρήστης sps4ever(niktso) δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 13-02-2003
Περιοχή: ΒΥΡΩΝΑΣ
Μηνύματα: 652
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από DrReef Εμφάνιση μηνυμάτων
Βάσει των όσων είχατε την καλοσύνη να με συμβουλέψετε....

1. Αφαιρώ αρχικά τις βιόμπαλες, με σκοπό αργότερα να αφαιρέσω και άλλο βιολογικό υλικό (μαύρο πλαστικό που μοιάζει με ''κοφτό μακαρονάκι'') και να μείνω ίσως μόνο με τις καραμικές μπαλίτσες. Αν λέγοντας βιολογία στον βράχο εννοείτε ολα τα καβουράκια, σκουληκάκια, ψειρούλες και λοιπά που σέρνονται στις τρύπες του βράχου και στον αραγωνίτη, τότε εχω μπόλικη.
3. Προμηθεύομαι Αντίστροφη Όσμοση (λεω για ένα μικρό της AquaMedic), και σιδηρούχο άνθρακα. Αντιφώσφορο εχω το Phosguard της Seachem, δεν το έχω χρησιμοποιήσει. Εχω διαβάσει για την πιθανότητα να απελευθερώνει αλλουμίνιο. Θα του κάνω πολυ καλό ξέπλυμα, και θα χρησιμοποιήσω μίση δόση απο οσο πρέπει για τα λίτρα μου.
Η άλγη "τρωει" αμμωνία. Αυτή τη στιγμή βοηθάει το κύκλο σου. Αν αφαιρεθεί υπάρχει πλεόνασμα αμμωνίας που πρέπει να επεξεργασθεί. Πρωτα θα καταπολεμήσεις την αλγη, θα έρθει ισοροπία και ΜΕΤΑ θα αρχίσεις να αφαιρείς σιγά σιγά το βιολογικό υλικό.

Το phosguard είναι υλικό που χρησιμοποιείται χρόνια σε πολλά ενυδρεία. ΙΜΟ είναι το καλύτερο για τη μάχη με την άλγη.Δεν θα το ξεπλύνεις καλά.Αν θέλεις κάνε του ένα πέρασμα με νερό αλλά όχι πολύ.Δεν ξέρω τι επιπτώσεις θα έχει.Επίσης το βασικό είναι να το αλλάζεις συχνά. Στο 5ήμερο πρέπει να αλλαχθεί με καινούργιο.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01483 seconds with 10 queries