Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 10-05-09, 16:46
Raven Ο χρήστης Raven δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Athens
Προεπιλογή Αναπαραγωγη Caridina multidentata (Amano shrimp)

Ξεκιναω μια βαση δεδομενων για την αναπαραγωγη των γνωστων γαριδων αμανο (Caridina multidentata). Θα εμπλουτιζεται συνεχως με τις αποτυχιες, επιτυχιες και τα συμπερασματα.

Πριν μερικες μερες αγορασα 2 αρσενικες αμανο μιας και ειχα εως τωρα 8 μεγαλες θηλυκιες.
Σημερα βρηκα ενα αδειο κελυφος απο εκδυση και αμεσως υπεθεσα οτι καποια απο τις θηλυκιες ζευγαρωσε χτες το βραδυ.
Πραγματι εχω μια μεγαλη θηλυκια με εκατονταδες μικρα αυγα στα ποδια της.
Η εκκολαψη των ναυπλιων θα γινει σε 4-5 εβδομαδες και πρεπει να εχω προετοιμαστει εως τοτε.
Αυτο που χρειαζομαι ειναι ενα μικρο ενυδρειο με θαλασσινο νερο με αλατοτητα γυρω στο 33-34ppm. Οι μικρες λαρβες τρεφονται με φυτοπλανκτον και εδω ειναι που θελω να κανω καποιες ερωτησεις στους θαλασσινους μου φιλους.
-Το πρασινο θαλασσινο νερο ειναι διαφορετικη μορφη αιωρουμενης αλγης;
-Πως δημιουργειται, με τον ιδιο τροπο που δημιουργειται το γλυκο πρασινο νερο;Αν παρω νερο ενυδρειου, του προσθεσω το αναλογο αλατι (θαλασσινου) και το αφησω στον ηλιο θα κανω δουλεια;
-Αν παρω απο την ακτη σε σημειο που παγιδευεται θαλασσα, πρασινο νερο και μπολιασω θα εχω αποτελεσμα; Η μηπως ειναι περιττο;Η μηπως μπορω να μπολιασω απο το πρασινο νερο (γλυκο) που εχω ηδη;
- Η μορφη αλγης που θελω να δημιουργηθει ειναι η Dunalliela salina η οποια εχει δωσει καλα αποτελεσματα, αλλα και η Thallassiosera pseudomonas κανει για την ανατροφη των ναυπλιων.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01394 seconds with 10 queries