1. Δεν γίνεται να μεταφέρω ποιό ψηλά το πολύμπριζο, γιατί θα φαίνεται και δεν μου αρέσει. Γενικά έχω "πρόβλημα" με τα καλώδια. Δεν θέλω να φαίνεται τίποτα. Έτσι έβαλα την χαρτοπετσέτα, προσέχω κι όλας και είμαι καλυμένος.
2. Το amonia alert είναι και διαρκεί 6 μήνες απ' ότι μου είπαν στο μαγαζί. Το άλλαξα πριν το Πάσχα. Δεν το έχω ελέγξει με παράλληλη μέτρηση. Θεωρώ ότι λειτουργεί σωστά, γιατί:
α. Όταν άρχισε να στρώνει το ενυδρίο, άλλαζε σιγά-σιγά το χρώμα του, μέχρι που έγινε τελείως ουδέτερο και
β. Εφόσον δεν έχω απώλειες και φυσιολογική συμπεριφορά των ψαριών, θεωρώ ότι είναι ΟΚ.
3. Ναι και η sera μπαίνουν πάνω στην τροφή, απλά είπα ότι ενδίκνυνται για να μπουν και στο νερό και να βοηθήσουν τα ψάρια σε σχέση με αυτές της JBL που παρ' όλο που της πουλάνε για υδατοδιαλυτές κάποιοι, δεν κάνουν τίποτα στα ψάρια αν μπούνε στο νερό.
5. Ναι με αντιχλώριο εννοείτε.
6. Δεν αρπάχτηκα, απλά δεν ήθελα να παρεξηγήσει αυτό που έγραψα ο filipposster. Δικό μου ήταν το "κάνε κανένα τάμα..."
Είχα πολύ αυξημένο ΝΟ3. Το είχα παρατήσει για αρκετό καιρό στη μοίρα του και δεν έκανα αλλαγές. Πρέπει να ήταν, πριν αρχίσω τις αλλαγές, στα 300ppm μπορεί και παραπάνω. Μου πήρε μια εβδομάδα, αλλά με την τελευταία αλλαγή που έκανα το κατέβασα κάτω από 20. Αμμωνία έχω να δω μέσα στο ενυδρείο από τον 1ο ή 2ο μήνα που τελείωσε το στρώσημο. Γενικά τα φίλτρα που έχω είναι μεγαλύτερα από τις ανάγες του ενυδρίου, οπότε γίνεται καλή εναπόθεση πάνω τους. Διαθέτει 3 φίλτρα σε σειρά, εκ των οποίων το πρώτο σταματάει τα αιωρούμενα, επομένως τα άλλα 2 δεν τα πειράζω σχεδόν ποτέ και έτσι η βιολογία που έχουν πάνω δεν χαλάει. Έχω κι ένα αλγοφάγο μέσα, οπότε ούτε προβλήματα με άλγη έχω.
Γνωρίζω ότι τα φυτά κάνουν καλό, απλά θέλουν και αυτά το χώρο και το χρόνο τους.
Επιδή ο όρος "βιολογικά φίλτρα" μπορεί να μεταφραστεί διαφορετικά από διαφορετικούς ανθρώπους, για να είμαι ποιό ακριβής, είπα "τα απλά με σφουγκαράκι".
Γενικά και ειδικά, θεωρώ ότι ο Diskus fun δεν έχει δίκιο, γι' αυτό και διευκρίνησα όλα τα σημεία που χρωμάτησε. Παρ' όλο που δεν το θεωρούσα αναγκαίο, το έκανα για να μην μπερδευτεί ο filipposster, γιατί ο Diskus Fun το μόνο που έκανε ήταν να χρωματίσει κάποιες φράσεις μου και να γράψει ένα ΈΛΕΟΣ, χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες.
filipposster, στο δικό μου ενυδρείο, το ένα gourami κινηγάει το άλλο και έτσι ο ένας είναι σχεδόν μόνημα κρυμένος και βγαίνει μόνο για φαγητό και το βράδυ όταν κλείνουν τα φώτα. Μια μέρα που επέστρεψα σπίτι, είδα να λείπει η μισή κερέα του κινηγημένου και να είναι φαγωμένα αρκετά κομμάτια από τα πτερίγιά του και μου φάνηκε ότι δεν κολυμπούσε κι όλας σωστά, λόγο πτεριγίων (μπορεί να ήταν η ιδέα μου όμως). Πήρε λίγο καιρό, αλλά μεγάλωσαν όλα και έγιναν ξανά φυσιολογικά, χωρίς να ρίξω τίποτα στο νερό, εκτός από αυτά που έχω αναφέρει. Το νερό όμως είχε τις φυσιολογικές σηνθήκες για τα ψάρια και έτσι μπόρεσαν να μεγαλώσουν ξανά. Αυτό έγινε τους πρώτους μήνες, μέχρι να οριοθετήσουν το ενυδρείο. Από τότε δεν είχα άλλη τέτοια συμπεριφορά.
Καλημέρα