Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 04-05-09, 16:25
Το avatar του χρήστη neos
neos Ο χρήστης neos δεν είναι συνδεδεμένος
Support Team

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Σας ευχαριστώ όλους για τις άμεσες απαντήσεις! Τον κύκλο του αζώτου νομίζω ότι τον έχω καταλάβει... ρωτώντας για τα επίπεδα αμμωνίας ήθελα να αποφύγω την πιθανότητα να μεταφέρω αποικίες βακτηριδίων από το παλιό φίλτρο και να μη βρουν τίποτα να φάνε για να συντηρηθούν...
Σε κάθε περίπτωση, είμαι πολύ χαρούμενος που έχω την πολυτέλεια να συζητήσω μαζί σας το ζήτημα του στρωσίματος χωρίς το άγχος και την πίεση που τραβήξαμε στο προηγούμενο ενυδρείο που στρώθηκε με τα ψάρια μέσα (με απώλειες και στενοχώριες)... Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα βιαστούμε να βάλουμε τα ψάρια μέχρι να σιγουρευτούμε ότι έχουμε μηδενίσει αμμωνία και νιτρώδη αλλά έχουμε και τις κατάλληλες συνθήκες στο νερό (ΡΗ, σκληρότητες κλπ).
Με την ευκαιρία να πω ότι έκανα μετρήσεις στο νερό του δικτύου (άνω πόλη Θεσσαλονίκης) και πήρα τις παρακάτω τιμές:
ΡΗ: 7,5 (υγρά τεστ TETRA)
KH: 13 (υγρά τεστ TETRA)
GH: 14 (υγρά τεστ TETRA)
0 < NO3< 5 (υγρά τεστ ΑΡΙ)
σε θερμοκρασία νερού 20 βαθμούς C
Μένει να δω και τις τιμές του ενυδρείου με τις διαφοροποιήσεις που θα προκύψουν από το χαλίκι, τις πέτρες και το ξύλο που έχουν τοποθετηθεί (και την τροφή διακοπών που επισήμανε ο Πάνος)...
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01409 seconds with 10 queries