Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #45  
Παλιά 26-04-09, 05:47
thediscusman Ο χρήστης thediscusman δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 31-03-2003
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 369
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tsiro Εμφάνιση μηνυμάτων
δισκους και φουλ φυτεμενα απλα το ξεχνας για πολλους λογους αλλα κυριως της θερμοκρασιας που θελουν οι δισκοι και την οποια πολλα φυτα δεν αντεχουν.
Ενυδρεία με φυτά υψηλών απαιτήσεων και δίσκους είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρήσεις αλλά και αν το καταφέρεις εκτός του ότι είναι κάτι αταίριαστο από άποψη απαιτήσεων αργά η γρήγορα θα οδηγήσει σε προβλήματα.
Και αυτό γιατί όπως είπε και ο tsiro πολλά φυτά στις θερμοκρασίες που χρειάζονται οι δίσκοι είτε σταματούν να αναπτύσσονται είτε πεθαίνουν εντελώς. Αλλά και για τους δίσκους είναι πολύ δύσκολο να ζήσουν σε ενυδρείο με έντονο φωτισμό που χρειάζονται τα φυτά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δίσκοι θα είναι μονίμως σε κατάσταση στρεσσ με ότι αυτό συνεπάγεται, ιδιαίτερα για ένα είδος που χρειάζεται χαμηλό φωτισμό, ηρεμία και άριστες συνθήκες νερού για να δείξει τον χαρακτήρα του και τη συμπεριφορά του. Φσικά δισκοενυδρείο με λίγα φυτά που δεν έχουν απαιτήσεις σε φωτισμό μπορείς να κρατήσεις αλλά έτσι θυσιάζεις το απόλυτα βιοτοπικό ενυδρείο.
Για μένα είναι πρόκληση ένα ενυδρείο βιοτοπικό με ξύλα, χαμηλό φωτισμό και αμμώδη βυθό και αρκετά λίτρα για ένα κοπάδι δίσκων. Όσο για τους συγκατοίκους υπάρχουν επιλογές που μπορεί να ζήσουν αρμονικά με τους δίσκους και δε θα επηρεάσουν καθόλου τη συμπεριφορά τους αλλά θα ενισχύουν και το βιοτοπικό περιβάλλον. Τέτοια είναι τα ροδόστομα και καρδινάλιοι που είναι αρκετά κοινά στην αγορά (και άλλα πιο δυσεύρετα της ίδιας οικογένειας) σίγουρα τα κορρυντόρας για το βυθό (σε μεγάλα κοπαδια δίνουν αίσθηση βιοτοπική). ΤΟυς γεοφάγους θα τους απέφευγα απλά και μόνο γιατί λόγω της συμπεριφοράς τους γεμίζουν το ενυδρείο με αιωρούμενα σωματίδια, όχι όμως γιατί είναι ασύμβατα από άποψη συνθηκών και απαιτήσεων. Σε ένα ενυδρείο με χαμηλή ροή μονίμως το ενυδρείο θα δείχει βρώμικο.
__________________
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01464 seconds with 10 queries