Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #1  
Παλιά 05-04-09, 09:07
Το avatar του χρήστη aquaman
aquaman Ο χρήστης aquaman δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 21-08-2008
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 1.678
Προεπιλογή Ασθένεια ή Δάγκωμα;

Έχω ένα μικρό (5-6εκ) barbus shuberti το οποίο πριν 1 μήνα περίπου εμφάνισε κάτι σαν πληγή στο κάτω μέρος μπροστά-μπροστά, ακριβώς εκεί που "συναντιώνται" τα καλύματα των βραγχιών του. Η πληγή ήταν περίπου στρογγυλή με διάμετρο περίπου 4-5χιλιοστά. [Προσπάθησα να βγάλω φωτογραφία αλλά δεν κατάφερα να την "πιάσω" ώστε να φαίνεται.]
Υποπτεύθηκα ασθένεια, και το έβαλα σε καραντίνα.

Το τάισα τροφή με baktopur για 3 μέρες, και μετά από 1 εβδομάδα η πληγή από κόκκινη έγινε ροζ και εξαφανίστηκε. Το ξαναπήγα με τους φίλους του στο ενυδρείο (άλλα, μεγαλύτερα barbus shuberti, melanotaenia praecox, SAE και zebra danios).

Πριν 1 εβδομάδα ξαναέγινε ακριβώς η ίδια κατάσταση (εμφάνιση πληγής ακριβώς στο ίδιο σημείο, καραντίνα, σιγά-σιγά καλύτερεύει η πληγή, ενώ η όρεξη και η κίνησή του ψαριού είναι φυσιολογικές).

Λογικά θα έλεγα ότι πρόκειται για δάγκωμα, αλλά το γεγονός ότι εμφανίστηκε 2 φορές στο ίδιο ακριβώς σημείο με προβληματίζει.

Αν έχει κανείς παρόμοια εμπειρία ή κάποια σκέψη για το τι απ'τα 2 (ασθένεια ή δάγκωμα) μπορεί να ειναι πιό πιθανό, θα ήταν καλοδεχούμενα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01394 seconds with 10 queries