Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #19  
Παλιά 08-03-09, 20:20
Το avatar του χρήστη Πάνος
Πάνος Ο χρήστης Πάνος δεν είναι συνδεδεμένος
Μοδ
 
Εγγραφή: 13-01-2006
Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
Μηνύματα: 11.341
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kostas_dimi_xapsas Εμφάνιση μηνυμάτων
Πάνο δεν αδιαφορώ για τα ψάρια διαφορετικά δεν θα ξεκινούσα με το χόμπι αυτό (δεν συνηθίζω να ξοδεύω τα χρήματά μου για πλάκα, αλλά και ούτε χρόνο έχω για ασχοληθώ επιπόλαια με κάτι). χαιρομαι που το ακουω....

Πιστεύω πως ένα ενυδρείο με κακής ποιότητας νερό είναι κατά πολύ χειρότερο από ψάρια θεωρητικά ασύμβατα μεταξύ τους,δεν υπαρχει θεωρητικα....οταν ειναι αυμβατα ειναι ασυμβατα και μπορει να γινει το ιδιο κακο απο το στρεςς οπως και με το κακης ποιοτητας νερο.... ως προς τον χαρακτήρα τους (αν εξαιρέσεις φυσικά τα καρχαριάκια τα οποία μόλις μεγαλώσουν θα χαριστούν σε όποιον μπορέσει να τα φιλοξενίσει).

Διαβάζοντας τα post στο forum κυρίως από αρχάριους, όπως είμαι και εγώ, παρατηρεί κανείς ότι πάρα πολλές φορές η απάντηση είναι "πολλά ψάρια, ασύμβατα ψάρια, μικρό ενυδρείο κλπ" χωρίς να δίνεται κάποια ουσιαστική απάντηση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ή αν γίνει, τότε αυτή περιορίζεται σε κάποιες φράσεις, παρά μόνο μετά από έκκλισή του να βοηθηθεί, μόνο τότε όπως το έκανες άλλωστε και εσύ, το οποίο και εκτιμώ, παίρνει κάποιες απαντήσεις! οι λιγολογες απαντησεις "πολλα ψαρια" η "μικρο ενυδρειο" ειναι πολυ σωστες και φυσικα ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ και αποσκοπουν στο να ωθησουν το χομπιστα να διαβασει τις βασικες αρχες της ενυδρειολογιας χωρις τη γνωση των οποιων οι αλλες απαντησεις θα ηταν ακατανοητες....χωρις κοπο δε μπορουμε να κανουμε κατι και το να διαβασουμε τα λινκς που μας παραπεμπουν ειναι ενα μικρο κοστος για να εχουμε ενα σωστο ενυδρειο...οταν καποιος εχει μικρο ενυδρειο για τα ψαρια που φιλοξενει τι αλλο να του πεις?? "το ενυδρειο σου ειναι μικρο και διαβασε εκει για τις απαιτησεις των ψαριων"..Αφιερώνεται πολύ περισσότερος χρόνος στο να του δοθεί μία απάντηση λέγοντας του ότι δεν έχει τα σωστά ψάρια ή ότι έχει μικρό ενυδρείο κατι που αρκετές φορές δεν είναι η αιτία του προβλήματός που αντιμετωπίζει!κι ομως συνηθως το προβλημα ειναι αυτο...εχει αλγες...γινονται καυγαδες...αρρωστησε ενα ψαρακι.....το ψαρι δε τρωει....το ψαρι κρυβεται....το νερο θολωσε....ειναι συνηθιη προβληματα που οσο διαφορετικα και να ακουγονται παρα πολλες φορες εχουν μια κοινη αιτια...τον υπερπλυθυσμο...

Συμφωνώ πως το χόμπι αυτό έχει να κάνει με ζωές και οφείλει όποιος ασχολείται με αυτό να τις σέβεται. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τον οποίο ψάχνω για μεγαλύτερο ενυδρείο (αν το πρόσεξες έχω βάλει σχετική αγγελία)!και γιαυτο χαιρομαι!!

Εκτιμώ αφάνταστα αυτό το φόρουμ και τα άτομα που το απαρτίζουν για την βοήθεια και γνώση που προσφέρουν! Ας μου επιτραπεί όμως να εκφράσω την άποψη μου και ας θεωρήσουν κάποιοι, ή αρκετοί ,ότι κάνω λάθος (άποψη μου είναι). Αν τώρα κάποιοι το θεωρήσουν πως αυτός είναι λόγος να μην μου απαντήσουν σε κάποια ερώτηση που θα κάνω..... ας μην το κάνουν!

Πάντα φιλικά!
ισως δεν εγινα σαφης...
η διατυπωση της ερωτησης σου ηταν καπως παραξενη (ή μπορει να μη το εξελαβα κι εγω σωστα...)
καθε αποψη ειναι σεβαστη..
__________________
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01929 seconds with 10 queries