Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 20-02-09, 15:45
pavlos_k Ο χρήστης pavlos_k δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Athina
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από westie Εμφάνιση μηνυμάτων
Τα σκαλάρια είναι επηλεκτικών αναπαραγωγών (αυτά ειναι γουστα αλλα εσενα μπορει να σου αρέσουν...)..

Μια χαρά είναι. Απλά θα προτιμούσα να ήταν όλα μακρυ-πτέρυγα. Σε 4 πετ σοπ που πήγα στην Αθήνα , μόνο επιλεκτικών αναπαραγωγών είχαν...Νομίζω ότι είναι αρκετά δύσκολο να βρεί κάποιος φυσικά άγρια σκαλάρια...

Ακόμη βλέπω εναν μονομάχο στις φωτο...Βγάλτον γρήγορα πριν αρχισει τους τσακωμούν με τα γκουράμι(ιδιαίτερα αφού ειναι και τα δυο αναβαντίδες) ή τα σκαλαρια...

Το έχω υπόψιν μου, αλλά απο την στιγμή που δέν ενοχλεί, τον αφήνω. Έχει πάντως πλάκα γιατι κάνει πολύ παρέα με τα σκαλάρια...

Εχεις και πλέκο;Αν ναι τάιζε 2 φορες την ευδομάδα ταμπλέτα(sera vipan ή αλλες...)...

'Εχω 2 Ancistrus dolichopterus. Μία ταμπλέτα και για τους 2?

Απο διακοσμο βλέπω εχεις φυτά και διακρίνω ενα ελληνικό μνημείο...
Βγάλε τα μη φυσικά αντικείμενα απο το ενυδρείο...Αντικατέστησέ τα με ρίζες(mopani etc) ή με μη ασβεστολιθηκες πέτρες...

Έχω μια μεγάλη ρίζα (πρέπει να φαίνεται και στις φοτος), και πέτρες απο λάβα. Όσο για το μνημείο, είναι μικρο και μου αρέσει , οπότε το αφήνω.

Βάση σύνθεσης διαφωνώ κάθετα(οχι οριζόντια) με το να βάλεις δισκους...
Για δίσκους και εγώ δεν το σκέφτομαι...Ίσως στο επόμενο ενυδρείο...Απλά ρώτησα , αλλάζοντας την σύνθεση και αφήνοντας ένα ζεθγάρι σκαλάρια, αν θα μπορούσα να βάλω και ένα ζευγάρι δίσκους...

Ουτε η τωρινή σου σύνθεση μου αρεσει αφού πέζει να επιτεθούν τα σκαλαρια στα γκουραμι σε περιοδο αναπαραγωγής...

Δεκτή η αποψη σου. Αλλά πήρα τα συγκεκριμένα γκουράμι γιατί διάβασα σε πολλά site οτί είναι καλοί συγκάτοικοι. Και μέχρι στιγμής δεν ασχολείται κανένας μαζί τους...

Απο μετρήσεις πως τα πάμε;

Μετράω ΝΗ4=0, Νο2=0 και Νο3->0 με υγρά τεστ της SERA.
Για το ΝΟ3 φαντάζομαι οτι φταίνε τα φυτά που είναι σχεδόν 0. Κάνω αλλαγή 30% κάθε βδομάδα...

Το ph πρέπει να το μειώσεις απο το 7,2 στο 6,8...

Το παλεύω με τύρφη αν και είναι λίγο διαδικασία. Πόσες μέρες μπορώ και πρέπει να την αφήνω μέσα?

Μην κάνεις αλλες βιαστικές κινήσεις (μην βάλεις αλλα ψάρια με αλλα λόγια)..
.
Θέλω να συμπληρώσω την σύνθεση με ένα κοπαδάκι. Οχι γατόψαρα!!! Μεγαλόσωμα τετρα μαλλον. Τι προτείνετε και για πότε?
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01644 seconds with 10 queries