Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-02-09, 20:21
Zikas Ο χρήστης Zikas δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Λαρισα
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Zikas
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από caverman Εμφάνιση μηνυμάτων
φίλε μου,
με κάθε καλή διάθεση το 99% αυτών που στρώνουν ενυδρείο ρωτάνε για τις αμπούλες ή τα έτοιμα βακτήρια σε μπουκαλάκια.
Κανείς δεν θέλει να ποστάρει για να περάσει την ώρα του.

Χωρίς να ξέρουμε τι αμπούλες σου έδωσε και εφόσον μας μετέφερες επί λέξη αυτά που είπε ο μαγαζάτορ:

η αμπούλα που μηδενίζει την αμμωνία είναι άχρηστη αφού για να αναπτυχθούν τα βακτηρίδια (στρώσιμο) πρέπει να έχει αμμωνία το ενυδρείο.
(άρα από άχρηστη έως βλαβερή για το στρώσιμο)

η δεύτερη δε που είναι σαν να τρέχει το ενυδρείο 3 χρόνια είναι επίσης παραπληροφόρηση και μπορείς πανεύκολα να το τεστάρεις:

Αν αφότου την ρίξεις στο ενυδρείο και περάσουν και μερικές ώρες θα πρέπει να μπορούν να αποροφήσουν τα βακτηρίδια μια ποσότητα αμμωνίας που αντιστοιχεί στην μέγιστη ιχθυοφόρτηση. Δηλαδή να ρίξεις αμμωνία και σε λίγη ώρα να μην είναι ανιχνεύσιμη με τα τεστ. (πράγμα που κανένας δεν έχει αναφέρει μέχρι σήμερα )

Τι συμπαίρασμα βγαίνει:

Η στρώνεις με αμμωνία
Η μπολιάζεις
Η στρώνεις με ψάρια (που είναι και κατακριτέο)

και για να μην αδικήσουμε την δεύτερη αμπούλα πιθανόν να συντομέψει λίγες μέρες το στρώσιμο με αμμωνία αν δεν θες να μπολιάσεις.

Όλα τα παραπάνω φυσικά έχουν χιλιογραφτεί στα περισσότερα post που αφορούν στρώσιμο και μπορεί να τα βρεί κάποιος με μια αναζήτηση.

πάντα καλά,
caverman

φιλε μου caverman σε υπερευχαριστω για την πληροφοριση σου......αυτη ηταν μια πολυ καλη απαντηση.......μπωρεις να μου πεις η αμμωνια πως μπενει στο ενυδρειο απο την αρχη??αν καταλαβα καλα η αμμωνια δημιουργηται με ψαρια .....
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01541 seconds with 10 queries