Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #2  
Παλιά 13-02-09, 20:24
Το avatar του χρήστη theodor72
theodor72 Ο χρήστης theodor72 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 31-12-2007
Περιοχή: Καλαμαριά/Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 1.106
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από fanopsaro Εμφάνιση μηνυμάτων
Εδώ και λίγες ημέρες...βλέπω πολύ τακτικά το ψαράκι μου (Μαυρο moore) να κάθεται στον πάτο του ενυδρίου. Κάτω από το δεντράκι του ή σε μια γωνία.
Το ψαράκι άλλες ώρες, όταν δε κάθεται κάτω, είναι πολύ δραστήριο. Κολυμπάει πολύ χαρούμενο, και συχνά έρχεται στην επιφάνεια και μας "χερετάει"... μήπως δεν σας χαιρετάει αλλά ζητάει απεγνωσμένα βοήθεια; Φροντίζω την διατροφή του και γενικά το προσέχω. Με όλα αυτά που γράφεις στην τελευταία παράγραφο μάλλον δεν το φρόντισες καθόλου το καημένο το ψαράκι Και αλλάζω το νερό και σταγόνες για το χλώριο του ρίχνω.

Αυτό πού έχω να παρατήρησω, είναι: 1) ότι αν και στην αρχή καθότανε στον πάτο, τώρα το κάνει πολύ τακτικά. Κοιμάται ή απλα σαν να κάθεται.
2) Το νερό θωλώνει πολύ γρήγορα. Οχι πολύ, αλλά δεν είναι τελείως διάφανο.
3) Το ψαράκι, αν και το χρώμα του είναι καλό, μου μοιάζει σαν να έχει πιάσει μια άσπρη λεπτή "πέτσα" απο πάνω.
4) Ώρες ώρες είναι πάρα πολύ δραστήριο. Τριγυρνάει σαν τρελο και σχεδόν χοροπηδάει έξω από το νερό. Σαν να ξεμουδιάζει ή σαν να αθλήται μου φαίνεται.

Τον χάνουμε????? Το πιο πιθανό είναι να μην αντέξει για πολύ ακόμα σε τέτοιες συνθήκες

Να επισημάνω πως μετρήσεις και τέτοια δεν έχω όποτε μην ρωτήσετε...έχω ένα εξωτερικό φιλτρο αν είναι άστρωτο είναι σχεδόν σαν να μην υπάρχει και το ενυδρείο είναι 20 λίτρα. σίγουρα δεν κάνει έστω και για ένα τέτοιο ψαράκι Δεν έχω φυτά μέσα, ούτε το έστρωσα, κακώς ούτε τπτ. Εχει πετραδάκια κάτω και ένα πλαστικό στο κέντρο.

Ευχαριστώ πολύ
Όπως το βλέπω φίλε μου τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά για το ψαράκι σου. Το πιθανότερο είναι να ταλαιπορείται από τα ψηλά επίπεδα αμωνίας του νερού. Αυτή η λεπτή άσπρη βλένα που βλέπεις σίγουρα είναι κάποια ασθένεια. Επειδή όμως δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο, περίμενε και την απάντηση κάποιου που να ξέρει. Αν και νομίζω πως αν το ψάρι παραμείνει σε αυτές τις συνθήκες, δεν έχει καμιά ελπίδα και κάθε προσπάθεια θεραπείας δύσκολα θα έχει αποτελέσματα.
Λυπάμαι πολύ που στα λέω όλα πολύ μαύρα, αλλά δυστυχώς έτσι είναι.
Χρειάζονται δραστικές αλλαγές, αν δεν είναι ήδη πολύ αργά...

Πάντα φιλικά ...
__________________
The more I see, the less I know.
-------------------------------
Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα
μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα.
πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι
μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01577 seconds with 10 queries