ο Χριστος και η Παναγια.... Τοσο θηριακι γινεται δλδ....
ναι μωρα πουλανε στα πετ συνηθως.
Να υποθεσω οτι με τα Applesnails και αργοτερα τις γαριδουλες θα ειμαι καλυμενος απο πλευρας αλγης-καθαρισμου ή πρεπει να παρω αλλον πλακοστομο μικροτερων προδιαγραφων?
Ναι φτανουν
Ααααα και κατι αλλο.... ( αρχισαμε τις ερωτησεις παλι....)
Το Juwel 70 εχει ενα δισκακι μαυρο στον πατο του. Αναμεσα στο δισκακι αυτο, και το πασο (κουζινα-σαλονι) που θα το τοποθετησω να βαλω καποιο λεπτο "λαστιχωτο" υλικο για τυχων απορροφηση κραδασμων ή δεν χρειαζεται???
Η juwel απο οσο ξερω φροντιζει να εχουν τα ενυδρεια τους προστατευτικο και δεν χρειαζεται τιποτα επιπλεον. (ενα που εχω εγω rio180 εχει μια πλαστικη βαση κατω απο τη γυαλα για να ακουμπαει στο επιπλο).
Αυτα τα ολιγα....

-------------------------
45εκ μηκος...... ηθελα να ηξερα, ο pet shopας που μου το πουλησε, τι ειχε στο μυαλο του....
Οτι για να το αγοραζεις δεν ξερεις τι αγοραζεις και κατ'επεκτασιν εισαι αρχαριος, ως εκ τουτου, θα το φαει η μαρμαγκα το ψαρακι πριν φτασει την "εφηβεια"...
και πρσδιορισα και τα 19 lt του ενυδρειου μου.
ααα αμανειναι ετσι
Τι να πω. Ειμαστε που ειμαστε ασχετοι εμεις οι αρχαριοι, γινονται και κατι τετοια ανευθυνα και μετα πεφτουμε στα βαθια με πολλα λαθη και τα παραταμε....
(γεια στο στομα σου)
Σημειοτεον δε οτι το "γιγαντοψαρο"...
Ασε δεν ειναι και πολυ μεγαλο, που να δεις σε αλλους τι του δινουν.
Συνηθης αγορα αρχαριου τα Pangasius, αν εχεις ακουστα ....
το πηρα απο συνοικιακο μαγαζακι οχι απο αλυσιδα με εναν τυχαιο υπαλληλο που δεν τον ενδοιαφερει αν θα ξαναπερασω την πορτα του....
Μη το λες αυτο, δεν παιζει ρολο.
Εκ πειρας μπορω να σου πω οτι και στα δυο ειδη (μεγαλα μαγαζια, μικρα συνοικιακα) θα βρεις καλους και κακους επαγγελματιες. Το "φαρμακο" ειναι να πηγαινεις και να ξερεις τι θελεις να αγορασεις.Να εχεις κανει την ερευνα σου να εχεις ρωτησει και στο φορουμ αν δεν εισαι σιγουρος και μετα πας σε οποιο μαγαζι να΄ναι.
Αρκει να εχει καλα προιοντα και σε καλες τιμες.
Να σου πουλησει μωρο πανγκασιο παντως δεν θα μπορεσει 
Περαστικα μας.
Να'σαι καλα με τις υγειες σου
Τελικα θα καταληξω σε guppys 2αρσ.-7θυλ. -2 applesnails και σκεφτομαι και για ενα ζευγαρι colisa lalia....
Ασε στη αρχη τα gourami και βαλε μονο guppies και σαλιγγαρια. Μετα απο 2-3 μηνες γαριδες και μετα βλεπεις.
Πολυ σημαντικο: ΟΧΙ τα ψαρια ολα μαζι, για να προλαβαινει να "γεμιζει" βιολογια το φιλτρο και να βαζεις πρωτα τα μικρα ψαρια για να ειναι πιο "παλιοι" απο τα μεγαλα, θα γλυτωσεις πολυ κηνυγι 
Τι λετε?? Ψιλο χαλαζιακο χαλικι κατω ή κατι αλλο??
Ναι, αμμοχαλικο αν βρεις 0,5mm μισο χιλιοστο, μονοχρωμο, δες και σε μπεζακι αν σου αρεσει, σαν ποταμισιο ειναι, δες αυτο aquatica ειναι απο ζωοφιλια παγκρατιου πολυ καλη τιμη πριν εναμιση χρονο(23€ το 25κιλο σακι)