Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Lemeshianos
Τι μπορείς να κανεις:
1) Βγάζεις το κάνιστρο, και αφού κάνει τον κύκλο με τον υπάρχον βράχο, συνεχίζεις προσθέτοντας ένα ένα κομμάτι βράχο σιγά σιγά, για να αυξήσεις την δυνατότητα βιοφορτιο χωρίς να ανεβάσεις απότομα αμμωνία και πεθάνουν τα ζωντανά σου. Υπάρχει και η δυνατότητα να βάλεις καλής ποιότητας κουραρισμενο βράχο χωρίς να ανεβάσεις αμμωνία.
Το αποτέλεσμα πιο πάνω θα είναι πιο argos κύκλος και δυνατότητας βιοφορτιου αλλα γλιτώνεις την ανάγκη για ρύθμιση νιτρικών και μπορείς να βάλεις κοραλία και αλλα ασπονδυλωτα σύντομα.
2) Αφήνεις το κάνιστρο, και όταν γίνει ο κύκλος βάζεις μονο ψαρια. Επίσης όταν θα έχεις την δυνατότητα θα προσθέσεις και άλλο βράχο γιατί είναι καλύτερη επιφάνεια ανάπτυξης βακτηριδίων σε σύγκριση με το κάνιστρο μιας και δεν θα μαζεύει βρώμα και δεν θα σου αυξάνει τα νιτρικά. Όσο έχεις το κάνιστρο θα έχεις αυξημένα νιτρικά και πιθανότατα hair άλγη. Όταν αποφασίσεις να το βγάλεις, θα αφαιρέσεις ένα πληθυσμό βακτηριδίων. Αυτό σημαίνει αυξημένο βιοφορτιο για τα βακτηρίδια στο βράχο που δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν. Αποτέλεσμα: θα αυξηθεί η αμμωνία και πιθανότατα να χάσεις κάποια ζωντανά εκτος και αν είσαι διαθετειμένος να κανεις ημερήσιες αλλαγές νερού κρατώντας την αμμωνία σε μηδενικά επίπεδα μέχρι να αυξηθεί ο πληθυσμός βακτηριδίων στο βράχο για να την αναλάβουν.
Και εγώ πριν ένα μηνα σκεφτόμουν να το λειτουργήσω με ένα DIY φίλτρο με κεραμικά, υαλοβάμβακα και άνθρακα. Μονο και μονο για να μπορέσω να ρίξω ένα ψαράκι μέσα να βλέπω κάτι να κινείται μέχρι να καταφέρω να αγοράσω όλο τον εξοπλισμό.
Σταθερά θα έχω πράσινη άλγη. Είναι για να τραβάω τα μαλλιά μου μετά?
........
σε ενυδρείο 300 λίτρων:
20 κιλά ζωντανό, 20 κιλά νεκρό για βάση και 40 κιλά άμμο.
|
Λεμεσιανε σε ευχαριστω, δεν σκευτομε διαφορετικα απο εσενα, το προβλιμα με πολλα οργανικα στο νερο το αντιμετοπιζω με 2 τροπους, 1.overskimming me tunze 9210 -1000λιτρων και 2. αλγες και dsb sto sump.
hairline αλγη εχω ηδη, και αυτη ειναι που κραταει τα ΝΟ3 μου σε χαμιλα επιπεδα, (κάτω απο 10), εχω βαλει 1 ξενια 2 μανιταρια λι λιγα πολιπ, ολα πανε πολυ καλα, και με τα κοπιποδα που πολλαπλασιαστικα εβαλα και το πρωτο μου ψαρι -6line wrasse- να τα ελενχει λιγο... ειχα παει για να παρω αλγοφαγο αλλα δεν ειδα κατι που να το θελω...
μεχρι αρχες (ισως και τελος) Μαρτη θα βαλω αλλα 2-3 μανιταρια (δωρο) και μπορει και 1-2 σαλιγκαρια αλγης... σημερα οτι ειχε το μαγαζι που πηγα ηταν... ανενεργα-ακινιτα... το μαρτη , αν ολα πηγενουν καλα μάλλον θα παραγγιλω 1 μπλενυ που εχω βαλει στο ματι...
πελαγοδρομω παλι εε?
Οι ερωτήσεις μου, αναζητούν την άποψη σας, τις κάνω και σε άλλα φόρουμ, και μετά διαμορφώνω άποψη δική μου... εκφράστε ελεύθερα την άποψη σας, με όποιον τρόπο σας αρέσει-σας πάει, δεν θα σας θεωρήσω ποτέ υπεύθυνο για δική μου απόφαση που βασίστηκε ή όχι σε δική σας άποψη.