Γεια και χαρά Μανώλη!
Κατ'αρχήν μεγειά τα καινούρια φώτα!
Κακώς νομίζω παίζεις 8-ωρο με τα 48Watt (σχεδόν 1Watt/Lt).. Καλύτερα να αφήσεις 8ωρο μόνο τα 15, και να ανάβεις φουλ για 2 ώρες λίγο μετά το ξεκίνημα της φωτοπεριόδου, και σταδιακά να κάνεις το 2ωρο 4ωρο.. Εγώ έτσι το έχω τώρα, και μάλιστα με 12ωρο τη 15άρα (είναι πολύ βέβαια, αλλά είναι θέμα των ωραρίων μου.. αν το μικρύνω, τις μισές μέρες της εβδομάδας δε θα μπορώ καν να βλέπω τα ψαράκια μου!

)
Σε ό,τι αφορά στις μετρήσεις, η ασβεστολιθική πέτρα σου ανέβαζε εκτός από το GH και τα KH, pH.. Οπότε τώρα, με αλλαγές νερού σταδιακά θα επιστρέψεις σε παραμέτρους νερού βρύσης..
Στις ερωτήσεις τώρα:
1. Όχι, σημαίνει ότι έχεις πολλά φυτά και σου τα καταναλώνουνε!

Κάνε μια αναζήτηση σχετική, έχουν γραφτεί πολλά.. Θα χρειαστεί να προσθέσεις Seachem Phosphorus, ή (καλύτερα κατ'εμέ και μακράν φθηνότερα) Fleet Enema (κλύσμα

), για να έχεις PO4=0.5-1.0ppm..
2. Δε μπορώ να ξέρω.. Θα στο πούνε τα φυτά σου! Θα στο ζητήσουν εμφανίζοντας τρύπες στα φύλλα αν θέλουν περισσότερο..
3. Το JBL Ferropol, όπως και τα άλλα "γενικής χρήσης" λιπάσματα (π.χ. Tetra Plantamin, Sera Florena κ.τ.λ.) περιέχουν ιχνοστοιχεία, και Κ και Fe.. (ό,τι δηλαδή το Flourish, το Iron και το Potassium της Seachem, με τη διαφορά ότι δε μπορείς να "παίξεις" με αυτά, είναι σε στάνταρ δοσολογία).. Αν θέλεις, μπορείς να ρίχνεις μόνο Ferropol και να καταργήσεις τα παραπάνω.. Your choice.. Βέβαια, δεν περιέχουν Ν και Ρ.. Από ΝΟ3 είσαι καλά (10-15ppm), ΡΟ4 έχεις έλλειψη, οπότε θα πρέπει να προσθέσεις χωριστά..
4. Ναι, δεν είναι απαραίτητο, αλλά μπορείς να το συνεχίσεις.. Αν θέλεις, μείωσε τη δοσολογία, ή ρίχνε πιο αραιά.. Δες κι εδώ τι λέει η ίδια η seachem:
http://www.seachem.com/Products/prod...rishExcel.html