Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #30  
Παλιά 04-02-09, 11:22
Το avatar του χρήστη sifnos
sifnos Ο χρήστης sifnos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 18-11-2008
Περιοχή: Νεάπολη(Νίκαια)
Μηνύματα: 1.223
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Lemeshianos Εμφάνιση μηνυμάτων
Ωραία. Θα ρίξω την αντλία πάνω και ελπίζω να βγάλει ικανοποιητική απόδοση. Διαφορετικά θα βάλω το χέρι στην τζέπι και θα φέρω μια Ocear Runner από US.
Ακριβώς μέγεθος των σωλήνων του Turboflotor δεν ξέρω.
Τώρα που κοιτάζω μια OR2700 έχει τα ίδια input και output με την δικη μου.
Επόμενος υποθέτω ότι η σωλήνα που στέλνει νερό στο skimmer πρέπει να είναι το ίδιο με το μέγεθος τις εξόδου τις αντλίας.

Τουλάχιστον αν δεν κάνει η αντλία μου δεν θα χρειαστεί να αλλάξω και τις σωλήνες


Για τις σωλήνες που θα στέλνουν το νερό κάτω σκοπεύω να τις κάνω αρκετά μεγάλες για να μην περιορίσουν την roi νερού προς τα κάτω. Όταν βάλω την αντλία επιστροφής το νερό που θα έρχεται κάτω θα εξαρτάται από το νερό που στέλνει η αντλία πάνω. Exw diavasei oti i antleia prepei na exei dynatotita 3-5 fores ta litra tou enydreiou. Diladi gia 300 litra x 4 = 1200. 1500 litra ana wra gia na kalypsw kai tin apwleia logo ypsous.

Έχω διαβάσει ότι η αντλία πρέπει να έχει δυνατότητα 3-5 φορες τα λίτρα του ενυδρείου. Δηλαδή για 300 λίτρα x 4 = 1200. 1500 λίτρα ανά ώρα για να καλύψω και την απώλεια λόγο ύψους.
Επίσης άκουσα ότι το flexible tubing(αυτό που είναι κάπως ελαστικό) ελαχιστοποιεί τον θόρυβο που κάνει το νερό όταν πάει κάτω στο sump. Έχετε κάτι υπόψη σας?

Plexiglass δεν χρησιμοποίησα. Χρησιμοποίησα πλαστικό και μέχρι στιγμής είναι έτοιμος ο κορμός.
Μένουν οι σωλήνες εισόδου και εξόδου στο skimmer. Και επειδή έχω πρόσβαση σε κάποια από τα υλικά το συνολικό κόστος μου μέχρι στιγμής είναι
.
.
.
.
.
10 eurw.
kai i kolla alla 10 eurw an den exeis idi
ναι αυτη την αντλια ελεγα κι εγω.βασικα τα πραγματα ειναι πολυ απλα σε οτι εχει να κανει την επιλογη αντλιας. καθε αντλια εχει ΠΑΝΤΑ και ενα διαγραμα του την ακολουθει. βρησκεις την παροχη που θελεις μετρας και το υψος της εισοδου του νερου απο την αντλια μεχρι εκει που βγαινει το νερο στο ενυδρειο προσθετεις και κατι ψιλο απωλειες της ταξης του 0,9(πχ) και εισαι κομπλε.ειναι ευκολο τωρα θα σου ανεβασω ενα διαγραμμα(κουρβες τα λεμε)να κααταλαβεις τι σου λεω
-------------------------
να κοιτα εδω διαγραμματα για αντλιες eheim
http://www.marinedepot.com/ps_Aquari...formation.html
__________________
Βασίλης


Ομορφιες απο τη Σιφνο
η συζήτηση συνεχίζεται και αφού κλείσει ο υπολογιστής, είμαστεεδώ

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sifnos : 04-02-09 στις 11:22 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01598 seconds with 10 queries