Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #20  
Παλιά 27-01-09, 20:18
Το avatar του χρήστη xontros
xontros Ο χρήστης xontros δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 09-01-2008
Περιοχή: Μελίσσια (Aθήνα)
Μηνύματα: 2.117
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην xontros
Προεπιλογή

Μάλλον δε διάβασες καλά..

Το tetra θέλει μαλακό και όξινο νερό.. Δες τις τιμές των pH και GH.. (επειδή σου δίνουν γενικά ένα εύρος τιμών, να υπολογίζεις το μέσο όρο).. Το brevis, από την άλλη θέλει νερό σκληρό και αλκαλικό! Τι παραμέτρους νερού λοιπόν θα φροντίσεις να έχεις στο ενυδρείο σου?

Επίσης, το tetra είναι σαρκοφάγο.. To brevis είναι παμφάγο μεν, αλλά κυρίως τρέφεται με άλγες που αναπτύσσονται στις βραχώδεις περιοχές της λίμνης tanganyika.. Τι θα ταίζεις λοιπόν?

Επίσης, το brevis είναι shell-dweller, που σημαίνει ότι θέλει διακόσμηση ενυδρείου με άμμο, πέτρες και κελύφη σαλιγγαριών (ρίξε μια ματιά στις παρουσιάσεις ενυδρείων για να δεις πώς θα πρέπει να είναι ένα τέτοιο ενυδρείο, υπάρχουν αρκετά παραδείγματα).. Όμως οι πέτρες, τα κελύφη και η άμμος, θα σου ανεβάζουν τις σκληρότητες, κάτι που δεν θα αρέσει στα τέτρα!

Δεν είναι μόνο η θερμοκρασία, λοιπόν.. Και το γεγονός ότι ο τύπος τα είχε στην ίδια γυάλα, δε λέει τίποτα.. Εξάλλου, η παραμονή τους εκεί δεν είναι παρά προσωρινή..

Γιατί δεν ακούς τη συμβουλή του Τόλη, να ξεχάσεις τις παραμέτρους και να ξεκινήσεις με μερικά ζωοτόκα (π.χ. γκαπάκια), που ζουν καλά στις συνήθεις παραμέτρους του νερού της βρύσης, και αναπαράγονται και εύκολα (οπότε θα αποκτήσεις και εμπειρία με τη διαδικασία της γέννας)??
__________________
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ"

Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855
Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530

Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01413 seconds with 10 queries