Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 16-01-09, 10:06
Lemeshianos Ο χρήστης Lemeshianos δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή

Είχα πρόσφατα ich στο ενυδρείο μου.
Αφού είχα διαβάσει αρκετά στο διαδίκτυο για το ich πριν εμφανιστεί στο ενυδρείο μου έκανα αμέσως τα πιο κάτω.
Αύξησα την θερμοκρασία στους 28 βαθμούς από τους 26. Σταδιακή αύξηση για να μην σοκάρεις τα ψαρια.

Και έριξα αλάτι. Χρειάζεσαι συγκέντρωση 0.3%. Περίπου 3 κουταλιές του γλυκού ανά γαλόνι η 1 κουταλια του γλυκού ανά λίτρο.
Το ανακατεύεις πλήρως στο νερό πριν το βάλεις μέσα.

Η αύξηση τις θερμοκρασίας επισπεύδει τον κύκλο ζωής του παρασίτου, ενώ το αλάτι σκοτώνει το παράσιτο σε συγκεκριμένο στάδιο του κύκλου ζωής του το οποιο δεν μπορεί να ρυθμίσει την ωσμωτική πίεση του όπως μπορούν τα ψαρια.
Επίσης περιορίζει τον πολλαπλασιασμό του. Αυτή η μέθοδος δεν θεραπεύει το ψάρι αλλα σκοτώνει/μειώνει τον πληθυσμό του παρασίτου.

Μετά το ψάρι πρέπει να έχει καλο ανοσοποιητικό σύστημα για να κλείσουν οι πληγές και να μην πάθει άλλες μολύνσεις.

Διατήρησε την υψηλή αλατότητα για περίπου 1-2 εβδομάδες μετά που θα εξαφανιστούν τα σημάδια. Τα άσπρα σημάδια είναι το παράσιτο που βγαίνει έχω από το ψάρι. Όταν εξαφανιστούν παρατήρα τα ψαρια για κάποιο διάστημα για να μην πάθουν δευτερεύουσες μολύνσεις.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01297 seconds with 10 queries