Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #2  
Παλιά 12-01-09, 21:42
Το avatar του χρήστη xontros
xontros Ο χρήστης xontros δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 09-01-2008
Περιοχή: Μελίσσια (Aθήνα)
Μηνύματα: 2.117
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην xontros
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από manolis1976 Εμφάνιση μηνυμάτων
1.Η αεραντλια που εχω στον βυθό να βγαζει ψιλες φουσκάλες γεμιζει οξυγόνο τα φυτά πειράζει?
Η αεραντλία που έχεις στο ενυδρείο σου κανένα σκοπό δεν εξυπηρετεί.. Κοινώς, δεν οξυγονώνει το νερό, οι φυσαλίδες που δημιουργεί δε διαχέονται αλλά ανεβαίνουν στην επιφάνεια και διαλύονται στην ατμόσφαιρα.. Καθώς φτάνουν βέβαια στην επιφάνεια, προκαλούν μία ανατάραξη, μέσω της οποίας πράγματι, μπαίνει οξυγόνο στο νερό.. Αντίστοιχη όμως ανατάραξη θα μπορούσες να δημιουργήσεις ρυθμίζοντας κατάλληλα τη ροή από την έξοδο του φίλτρου σου..

Στην περίπτωση φυτεμένων ενυδρείων, θέλουμε μεν να έχουμε μία ανατάραξη στην επιφάνεια, αλλά αυτή θα πρέπει να είναι αρκετά μικρή.. Γιατί μπορεί μεν να μπαίνει οξυγόνο στο νερό, αλλά ταυτόχρονα φεύγει από το νερό το διοξείδιο του άνθρακα, που είναι χρήσιμο για τα φυτά σου.. Άρα, την αεραντλία θα πρέπει να τη βγάλεις.. Εξ'άλλου, σε ένα φυτεμένο ενυδρείο, σημαντική ποσότητα οξυγόνου (πέραν της ανταλλαγής αερίων με την ατμόσφαιρα) παρέχεται και από τη φωτοσύνθεση των φυτών!

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από manolis1976 Εμφάνιση μηνυμάτων
2.Θα λειψω εκτος αθηνών και μου εδωσε ενα λιπάσμα(Ferropol) για καθε 15 μερες ....το ενυδρείο χωρις ψαρια χρειαζεται κατι άλλο (εκτος απο φως)
Καλύτερα να μήν ξεκινήσεις το λίπασμα από τώρα, αλλά να αφήσεις τα φυτά σου να προσαρμοστούν στις συνθήκες του ενυδρείου σου και να "πάρει μπρος" η ανάπτυξή τους.. Αν δεν αρχίσουν να μεγαλώνουν, τότε δε θα χρησιμοποιούν τα θρεπτικά του λιπάσματος, και τα θρεπτικά αυτά θα τα καταναλώνουν ..οι άλγες!

Ένας ωραίος παραλληλισμός, είναι ότι τα λιπάσματα δεν αποτελούν "τροφή" των φυτών, αλλά κάτι σαν "συμπλήρωμα διατροφής".. Τροφή είναι το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο για να καταναλώσουν θέλουν "τάισμα" από το φως.. Όσο περισσότερο τα ταίζεις (όσο περισσότερο φως τους δίνεις), τόσο περισσότερο φαγητό (διοξείδιο) χρειάζονται (αλλιώς το φως θα το χρησιμοποιούν οι άλγες), και τόσο πιο γρήγορα θα μεγαλώνουν.. Αν τους δίνεις φαγήτο (διοξείδιο) χωρίς να τα ταίζεις (φως), θα είναι υγιή αλλά δε θα μεγαλώνουν γρήγορα.. Αν πάλι μεγαλώνουν (τροφή και τάισμα), και δεν έχουν συμπληρώματα διατροφής (λιπάσματα), τότε θα γίνονται καχεκτικά (χλώρωση φύλλων, σάπισμα φύλλων, τρύπες στα φύλλα κ.τ.λ.).. Για να μήν έχουμε προβλήματα με άλγες, είναι προτιμότερο να τα αφήνουμε να μεγαλώνουν και να προσθέτουμε λιπάσματα όποτε παρατηρούμε ότι το χρειάζονται (όποτε βλέπουμε ελλείψεις).. Τα λιπάσματα δεν είναι "τροφή", άρα, η υπερδοσολογία δε θα οδηγήσει σε μεγάλωμα των φυτών.. Αν όμως μεγαλώνουν γρήγορα (πολύ φως και διοξείδιο), τόσο περισσότερα "συμπληρώματα" χρειάζονται..
__________________
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ"

Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855
Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530

Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01561 seconds with 10 queries