10-01-09, 15:26
|
Member
|
|
Περιοχή: Γαλάτσι - Αθήνα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nik25
Η πρωτη ειναι πολυ καλη πατεντα και ουσιαστικα ειναι ενας εσωτερικος durso.Με προβληματιζει το εξης:
Σε περιπτωση που το χρησιμοποιησεις στην πλατη ενος μεγαλου ενυδρειου,που δεν μετακινειτε ευκολα, αν πουμε οτι αρχιζει να σταζει εστω και μια ενωση (βανακια κλπ), ειναι απιθανο να βαλεις χερι να κανεις καποια επιδιορθωση.Συμφωνώ αλλά, λέμε αν, οι 3 σωλήνες είναι σέ μία πλαινή πλευρά του ενυδρείου τότε το μόνο θέμα είναι το θέμα αισθητικής, αλλά αυτό εύκολα λύνεται με ένα εξωτερικό κάλυμα όλης της πλευράς με ιδιοκατασκευή και πρόβλεψη για εύκολη πρόσβαση για τυχόν συντήρηση. Καλυτερα για μενα οι σωληνες να ειναι μεσα σε θαλαμο ωστε οτι και να γινει απο διαρροη να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.
Μου αρεσε η ιδεα των 3 σωληνων αν και η σωληνα ασφαλειας μου φενεται περιττη.Ειναι αποθανο να βουλωσουν ταυτοχρονα 2 σωληνες της 1'' και να πλυμμηρισεις.Ναι μεν αλλά ποτέ μην λές ποτέ, άσε που με αυτή την λύση των 3 σωλήνων ακόμα και σε περίπτωση που μια βουλώσει έχεις backup και δεν θα έχεις ούτε απώλειες αντλιών ούτε αν τυχόν απουσιάζεις πχ για διακοπές θα μείνει χωρίς φίλτρανση το ενυδρείο. Ασε που αν εχει γινει σωστη μελετη απο την αρχη ειναι εντελως απιθανο να πλυμμηρισεις απο βουλωμμενη υπερχειλιση. Η σωστή αρχική μελέτη είναι το Α και το Ω συμφωνώ απόλυτα, αλλά ένας καλός κυκλοφορητής για τις ποσότητες νερού που μιλάμε έχει γύρω στο 300 Euro, γιατί να ψηθεί ?
Π.χ. στο δικο μου ενυδρειο σε περιπτωση που σταματησουν να κατεβαζουν νερο και οι 2 σωληνες που εχω( κλεισω τα βανακια τους) ,το νερο στο σαμπ που θα ανεβει απο τις αντλιες δεν επαρκει για να ξεχιλισει το ενυδρειο.Πιο πιθανο ειναι να καουν οι 2 αντλιες που εχω στο σαμπ,παρα να πλυμμηρισω.
|
Κανένα σχόλιο για την 2η λύση ?
|