Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #10  
Παλιά 08-01-09, 16:45
Το avatar του χρήστη xontros
xontros Ο χρήστης xontros δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 09-01-2008
Περιοχή: Μελίσσια (Aθήνα)
Μηνύματα: 2.117
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην xontros
Προεπιλογή

Έχε υπόψιν ότι το μικρό μονομαχοενυδρείο είναι λίγο δύσκολο στη συντήρηση, σε ό,τι έχει να κάνει με κλαδέματα και φυτέματα, και σκούπες κ.τ.λ., λόγω του περιορισμένου χώρου.. Προσπάθησε λοιπόν να το κρατήσεις απλό..

Εγώ θα έβαζα κάποιο ωραίο ξύλο, στο οποίο θα έδενα ανούμπια νάνα, java fern, java moss.. Αυτό όταν θέλεις να το κλαδέψεις/κουρέψεις, μπορείς να το βγάλεις ολόκληρο, και να το "συμμαζέψεις" εκτός ενυδρείου..

Επίσης, μπορείς να φυτέψεις κάποια κρυπτοκορίνα, καμία βαλισνέρια νάνα, ενώ για την επιφάνεια μπορείς να βάλεις φακή (lemna minor).. Το levigatum που είχα εγώ το έχω βγάλει από το μονομαχοενυδρείο, και κρατάω μόνο 1 ή 2, καθώς μακραίνουν πολύ οι ρίζες του και μπλέκεται με τα άλλα φυτά, και δε μου πολυαρέσει..

Το κερατόφυλλο όντως δείχνει ακατάστατο, αλλά εγώ κρατάω μέσα ένα κλαδάκι, είναι χρήσιμο ειδικά στην αρχή, καθώς βοηθάει στο στρώσιμο..

Πάντως, με πολλά φυτά και γρήγορης ανάπτυξης (π.χ. με αρκετό κερατόφυλλο), λόγω του ενός μόνο μονομάχου, μπορεί να έχεις έλλειψη σε νιτρικά/φωσφορικά, οπότε αν δε θέλεις να μπλέξεις, καλύτερα προτίμησε αργής ανάπτυξης φυτά..
__________________
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ"

Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855
Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530

Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01405 seconds with 10 queries