Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 05-01-09, 19:08
Το avatar του χρήστη aquaman
aquaman Ο χρήστης aquaman δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Disclaimer: δεν είμαι επαγγελματίας, αλλά στη θέση σου θα συμβουλευόμουν έναν πριν βάλεις το ενυδρείο, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Με 120λίτρα θα έχεις βάρος πάνω από 150 κιλά - χονδρικά όσο 2 άτομα. Το βάρος δεν είναι τραγικό, αλλά είναι πολύ σημαντικό να είναι επίπεδο το ενυδρείο.

Από όσα ξέρω για τα δικά μου πατώματα: αν το ξύλινο πάτωμά σου είναι με τα κλασικά μακρόστενα σανίδια (αντί π.χ. για τα μικρά σανιδάκια σε στυλ "ψαροκόκαλο") τότε απο κάτω, κάθετα με τα σανίδια, πρέπει να υπάρχουν ξύλινα στηρίγματα/δοκαρια από άκρη σε άκρη του δωματίου, πάνω στα οποία "κάθονται" τα σανίδια που βλέπεις εσύ.

Οπότε, το ενυδρείο πρέπει να τοποθετείται παράλληλα με τα σανίδια σου, ώστε να υποστηρίζεται από περισσότερα του ενός δοκάρια κάτω από το πάτωμα. Δοκίμασε μήπως Επίσης, κοντά σε τοίχους/γωνίες το πάτωμα βουλιάζει λιγότερο ή καθόλου.

Μπορείς να ελεγξεις αν το "βούλιαγμα" που παρατηρείς είναι κατά μήκος της ίδιας ευθείας κάθετα με τα σανίδια, οπότε προσπαθείς να αποφύγεις τη συγκεκριμένη γραμμή, ή κατά μήκος παράλληλων ευθειών (το οποίο δημιουργεί υποψία για τα δοκάδια από κάτω). Τα σανίδια αλλάζουν σχετικά εύκολα - αλλά θέλει μαστορα. Αν πρέπει να πας πιό βαθειά είναι μεγαλη φασαρία, νομίζω.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01246 seconds with 10 queries