Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από xontros
1. ...Σε όλα τα site αναφέρει την ειδική επιφάνεια (επιφάνεια ανά μονάδα όγκου) του βιολογικού υλικού.. Για παράδειγμα:
- To EHEIM Substrat PRO έχει λέει 450m2/lt
- To Siporax της Sera έχει λέει 270m2/lt......
2. .......Δε νομίζω ότι στο ενυδρείο μου έτσι όπως είναι τώρα, θα είχα ποτέ αμμωνία, ακόμη κι αν είχα το 1/3 ή 1/4 του siporax που έχω τώρα, ακόμη και αν έβαζα ένα μόνο σφουγγαράκι.. Οπότε, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δε μπορούμε και να κρίνουμε.. 
|
Για το πρωτο νομιζω αυτα τα στοιχεια τα δινουν οι ιδιες οι εταιρειες δεν ειναι αποτελεσμα καποιων μελετων ή μετρησεων, οποτε πιασ΄το αυγο και κουρευ΄το
Για το δευτερο που αναφερεις, ισως εγω ειχα μια ενδειξη οτι το υλικο μου ειναι αξιολογο συγκριτικα.
Και αυτο γιατι διαβαζω περι "προσοχη, μην αφηνετε τα φιλτρα καθολου εκτος λειτουργειας", "ΣΟΣ, διακοπη ρευματος", "Μη ταιζετε πολυ" και ολα αυτα.
Εγω τα εχω κανει ολα (μεχρι φιλτρο εκτος λειτουργειας 11 ωρες, χειμωνα) και δεν εχω δει ουτε 0,0001 ppm αμμωνια και νιτρωδη.