Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #12  
Παλιά 31-12-08, 14:32
Το avatar του χρήστη xontros
xontros Ο χρήστης xontros δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 09-01-2008
Περιοχή: Μελίσσια (Aθήνα)
Μηνύματα: 2.117
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην xontros
Προεπιλογή

Σπύρο, εγώ θα σου πρότεινα πάντως τις λύσεις με τα φυτεμένα.. Έχει πολύ ενδιαφέρον η διατήρηση των φυτών, και το κηνύγι της σωστής ισορροπίας.. π.χ. τις προηγούμενες μέρες, με τις διακοπές κ.τ.λ., ξέχασα κάποιες φορές να ρίξω λιπάσματα.. και επί τόπου, η ίδια η φύση στο δείχνει: τα καινούρια φύλλα του εχινόδωρου ήταν εμφανώς πιο "αχνά".. Ρίχνεις λίγο παραπάνω από κάτι, τσουπ, εμφανίζεται η άλγη, το περιορίζεις, τσουπ, εξαφανίζεται.. Είναι πολύ όμορφη διαδικασία..

ΟΚ, σαφώς, μπορείς να ξεκινήσεις με λίγα και εύκολα φυτά, και να εξελίσσεσαι αργά και σταδιακά.. π.χ. να ξεκινήσεις με ανούμπιες, μος, και άλλα τέτοια αργά φυτά, και στη συνέχεια να δεις μήπως μπορείς να βάλεις και μία 2η λάμπα, κ.τ.λ. Και δεν είναι σε καμία περίπτωση υποχρεωτικό το co2 για να φτιάξεις ένα ωραίο φυτεμένο!

Από ψάρια, τώρα.. Μπορείς να φτιάξεις ένα "κοινωνικό", με κάποιο κοπαδάκι τέτρα, κάποια cory, ή και κάποιο μικρόσωμο γατόψαρο (π.χ. ancistrus).. Αν θέλεις να εστιάσεις στα φυτά, είναι καλύτερα να έχεις σχετικά υψηλή ιχθυοφόρτιση (είναι μια μεγάλη θεωρητική συζήτηση αυτό).. Για να βάλεις τώρα τέτοια ψάρια, θα πρέπει να δεις τρόπους μαλακώματος του νερού.. Δε θα έχεις πρόβλημα σε πρώτη φάση με το νερό της βρύσης.. Θα χρειαστείς όμως οπωσδήποτε τύρφη, και, έστω και μακροπρόθεσμα, θα πρέπει να σκεφτείς την αντίστροφη όσμωση..

Επίσης, μπορείς να βάλεις ζωοτόκα.. Είναι λίγο βαρετά ψάρια για να έχεις μόνο αυτά, αλλά από τη στιγμή που έχεις ήδη και το ταγκανίκα, είναι πολύ όμορφα σε ένα φυτεμένο, εμένα μου έχουν ήδη λείψει τα δικά μου.. Επίσης, είναι πάρα πολύ εύκολα, και έχουνε πλάκα οι συνεχείς γέννες.. Και γλιτώνεις και το μαλάκωμα του νερού και το μπλέξιμο με την τύρφη..

Σε κρίμπενσις, πολλοί χρησιμοποιούν ως συγκατοίκους cherry barbs, που είναι πολύ όμορφα ψαράκια.. Ξεφεύγεις βιοτοπικά, αλλά διαβάζω ότι είναι πολύ καλά σαν dither fish και safe για αναπαραγωγή..

Με την ελάχιστη εμπειρία μου με τα ramirezi, νομίζω πως τελικά αυτά τα ψάρια δε θα πρέπει να κρατιούνται μόνο ζευγάρι, αλλά να υπάρχουν στο ενυδρείο και κάποια προσεκτικά επιλεγμένα dither fish.. Αν τελικά τα καταφέρει η ραμιρεζίνα μου, ή ακόμη και να μήν τα καταφέρει και να πάρω καινούρια, σίγουρα θα προσθέσω στο ενυδρείο μια τετράδα hatchet..
__________________
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ"

Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855
Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530

Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01620 seconds with 10 queries