[quote=Raven;316037]Eμενα σε 1 μηνα ηταν παλι μια χαρα, αν και δεν ειχαν απομεινει καθολου φυλλα.
Υποψιαζομαι οτι τα παιξανε απο αποτομη αλλαγη σε NO3/PO4 και απο την αλλαγη συνθηκων λογω φωτισμου.Ισως εκει να οφειλεται και η αλλαγη χρωματος.
Και εγώ πιστεύω ότι οφείλεται κυρίως στις καινούργιες λάμπες. Το καφετί χρώμα των πρώτων φώτο είναι φυσιολογικό ή δείχνει κάποια έλλειψη στοιχέιων; Γιατι μειωσες τα λιπασματα τη στιγμη που εβαλες νεες λαμπες
Στην αρχή λόγω προβλημάτων με μια περίεργη μαύρη άλγη δεν χρησιμοποιούσα καθόλου λιπάσματα. Με την προσθήκη των λιπασμάτων οι κρυπτοκορίνες είχαν σημαντικά καλύτερη ανάπτυξη
Εξαιρετικος "δεικτης" ειναι το reineckii , μαθε να το διαβαζεις απο τις αντιδρασεις του (στριμμενα φυλλα σημαινει ελλειψη macro, αδυναμες η ωχρες κορυφες ελλειψη σιδηρου κλπ
) Πολύτιμες συμβουλές! Βέβαια το reineckii είναι καινούργιο και είναι στο στάδιο προσαρμογής. Αν και επειδή έχω χαμηλό φωτισμό δεν είμαι σίγουρος αν θα προοδεύσει [/quote]
Να προσθέσω ότι τα φυτά αρώστησαν μετά από μια μεγάλη αλλαγή στο ενυδρείο που προφανώς άλλαξε τις ισορροπίες. Πριν ολόκληρο το ενυδρείο μου ήταν καλυμένο με κρυπτοκορίνες. Γύρω στα 20 φυτά. Επειδή όμως είχαν παραφουντώσει και ήθελα να δημιουργήσω και χώρο για τα ψαράκια μου αφαίρεσα σχεδόν τις μισές. Ίσως έτσι να ξεκίνησε η ασθένεια, ίσως και να ήταν σύμπτωση.