Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #12  
Παλιά 22-12-08, 22:07
Το avatar του χρήστη xontros
xontros Ο χρήστης xontros δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 09-01-2008
Περιοχή: Μελίσσια (Aθήνα)
Μηνύματα: 2.117
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην xontros
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από GIAN_NIKOLA Εμφάνιση μηνυμάτων
Σφουγγάρι μου έχει μέσα το φίλτρο(4 σφουγγάρια).Κάθε πότε θέλει αλλαγή το σφουγγάρι αυτό?
Ποτέ..

Δεν παθαίνει τίποτα.. Απλά στίψιμο αραιά και που, όταν το δεις να μπουκώνει τόσο που να μειώνεται η ροή..

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από GIAN_NIKOLA Εμφάνιση μηνυμάτων
Και μία φορά τον μήνα που θα καθαρίζω το φίλτρο ή κομμάτια των σφουγγαριών του φιλτρου(θα το κάνω αυτό την μέρα που θα κάνω αλλαγή νερού ή 2μέρες πριν την αλλάγη όπως έκανα μέχρι τώρα?) θα προσθέτω λίγα βακτήρια.
Δε χρειάζεται μία φορά το μήνα.. Πολύ πιο αραιά.. Όταν "μπουκώσει" θα το καταλάβεις.. Και δε θα ξεπλύνεις και τα 4 σφουγγάρια μαζί.. Μόνο τα δύο για παράδειγμα, και τα άλλα δύο τον επόμενο μήνα..

Όλα αυτά την ημέρα της αλλαγής νερού (για να έχεις και νερό από αλλαγή για να τα ξεπλύνεις)..

Αυτό το 2 μέρες πριν την αλλαγή δεν καταλαβαίνω πού μπορεί να το σκέφτηκε ο τύπος.. Ίσως σκέφτηκε ότι ξεπλένοντας το φίλτρο θα καταστραφεί μέρος της βιολογίας, οπότε ας κάνουμε μια αλλαγή 2 μέρες μετά, να μαζέψουμε την αμμωνία που πιθανώς να αυξηθεί.. Αλλά δεν έχει καμία ιδιαίτερη λογική.. Ούτως ή άλλως μετά από τέτοιες εργασίες παρακολουθούμε το ενυδρείο με τακτικές μετρήσεις αμμωνίας, και αν δούμε αμμωνία σε μετρήσιμα επίπεδα επεμβαίνουμε με extra αλλαγές νερού..

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από GIAN_NIKOLA Εμφάνιση μηνυμάτων
Και ότι προσθέτω(αντιχλώριο,βακτήρια)θα τα βάζω μέσα στο φίλτρο και όχι στο ενυδρείο?
Κατευθείαν στο ενυδρείο.. Ακόμα και τα βακτήρια θα βρούν το δρόμο τους και θα αποικήσουν τελικά τις επιφάνειες των βιολογικών υλικών του φίλτρου..

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από GIAN_NIKOLA Εμφάνιση μηνυμάτων
Έχω 3 σκαλάρια ένα γουραμι περλέ και 2 πλακόστομους.
Σε πόσα λίτρα? Έχεις καμία φωτογραφία του ενυδρείου?

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από GIAN_NIKOLA Εμφάνιση μηνυμάτων
Αυτο που χρησημοποιώ για το ph ειναι ισοσταθμιστής(σκόνη είναι)και το χρησημοποιώ οταν στο test ph το ph είναι πάνω απο 8 βάζοντας μια κοφτή κουταλιά της σούπας μέσα στο ενιδρείο αφου την έχω ανακατέψει μέχρι να διαλυθεί.
Για να μήν ακούς τον οποιονδήποτε, θα πρέπει να ψάξεις πρώτα απ'όλα να βρεις πληροφορίες για τα ψάρια σου, και να μάθεις τις απαιτήσεις τους σε παραμέτρους νερού.. (δλδ σε pH και σε σκληρότητα GH).. Ρίξε μια ματιά εδώ:
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/fishfotos.htm
και δες επίσης εδώ:
http://filaman.uni-kiel.de/search.php
http://www.theaquariumwiki.com/Main_Page
και εδώ για τα γατόψαρα:
http://www.planetcatfish.com/

Μετά, να μετρήσεις τις αντίστοιχες τιμές του νερού βρύσης, για να δεις πρώτα απ'όλα κατά πόσο χρειάζεται να επέμβεις.. Και αφού δεις αν και τι πρέπει να κάνεις, τότε μπορούμε να ξανακουβεντιάσουμε τρόπους για να το πετύχεις.. Για να καταλάβεις τι σημαίνει pH, σκληρότητες κ.τ.λ. ρίξε μια ματιά στα υπομνήματα της κατηγορίας "Γλυκό νερό γενικά", αλλά και εδώ:
www.tsamisaquarium.gr

Θα δεις λοιπόν ότι αν θέλεις να κατεβάσεις το pH (αυτό ουσιαστικά κάνει η σκόνη που ρίχνεις) είναι λάθος να χρησιμοποιείς χημικά, γιατί αυτά συνήθως προκαλούνε αστάθειες, έντονες δηλαδή αυξομοιώσεις του pH που μπορεί να έχουν άσχημες επιπτώσεις για τα ψαράκια σου.. Επίσης, συνήθως προκαλούν αύξηση των φωσφωρικών στο ενυδρείο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε άλγες.. Υπάρχουν και φυσικές μέθοδοι για τη μείωση του pH, όπως η χρήση νερού από αντίστροφη όσμωση (Α/Ο), ή η χρήση τύρφης..

Διάβασε όμως πρώτα να καταλάβεις τι είναι αυτές οι μετρήσεις, και τι ακριβώς τιμές θέλεις να πετύχεις, και το βλέπουμε το πως στη συνέχεια..

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από GIAN_NIKOLA Εμφάνιση μηνυμάτων
Τι μετρήσεις πρέπει να κάνω?τι τεστ να πάω να πάρω και κάθε πότε τα κάνω?
Τα βασικά είναι αμμωνία - NH4 (για να ελέγχεις αν λειτουργεί σωστά το βιολογικό σου φίλτρο), νιτρώδη - ΝΟ2 (συνήθως το χρησιμοποιούμε κατά το στρώσιμο, λογικά αν έχεις ΝΗ4=0, θα είναι και ΝΟ2=0, αλλά είναι χρήσιμο για να ελέγχεις), και απαραίτητο επίσης είναι για νιτρικά - ΝΟ3, που θα πρέπει να διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα κάνοντας τακτικές αλλαγές νερού..

Αν αρχίσεις να πειράζεις παραμέτρους θα χρειαστείς επίσης pH, GH (ολική σκληρότητα) και KH (ανθρακική σκληρότητα, που αλληλεπιδρά με το pH)..

Μετά υπάρχουν κι άλλα, που χρειάζονται για υψηλών απαιτήσεων φυτεμένα, όπως ΡΟ4 και Fe..

Όλα αυτά, ξεκινάς να τα χρησιμοποιείς εβδομαδιαίως.. Στην πορεία θα καταλάβεις πότε δε θα χρειάζεται να κάνεις κάποιες μετρήσεις..

Προτίμησε υγρά τεστ.. Φαίνονται πιο ακριβά, αλλά βγάζουν περισσότερες μετρήσεις, οπότε σου έρχεται μία ή άλλη.. Αλλά είναι σαφώς πιο αξιόπιστα..

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από GIAN_NIKOLA Εμφάνιση μηνυμάτων
στο πετ shop μου ανέφερε χαραχτηριστικά ότι έχει ενυδρεία που δεν τους έχει αλλάξει νερό 8 μήνες επειδή το βλέπει καθαρό.ευχαριστώ παιδιά για την υπομονή σας
Μόλις πάρεις τεστάκι για νιτρικά, κάνε μια μέτρηση και στο "καθαρό" ενυδρείο του, για να το δει και ο ίδιος σε τι συνθήκες ζούνε τα ψάρια που πουλάει!
__________________
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ"

Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855
Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530

Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02167 seconds with 10 queries