Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 16-12-08, 17:20
Το avatar του χρήστη aquaman
aquaman Ο χρήστης aquaman δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Προσωπικά, μου έχει "βγάλει τα μάτια" το τεστ για φωσφορικά της Sera. Οι αποχρώσεις του μπλε μεταξύ 0,25 - 0,5 - 1 μου φαίνονται τόσο κοντά που δεν ξέρω τι μου γίνεται. Τελικά άλλαξα σε ΑPI και ησύχασα.

Για τη βαθμονόμηση, έγραψα email στη Sera και τους ρωτάω σχετικά. Θα ενημερώσω αν/όταν μου απαντήσουν.
-------------------------
Λοιπόν, μου απάντησε κάποιος Δρ. Bodo Schnell από τη Sera. Στην ερώτησή μου αν γνωρίζουν για την "ανακρίβεια" στη βαθμονόμηση, μου απάντησε (σε ελεύθερη μετάφραση), ότι για τεχνικούς λόγους δεν μπορούν την αποφύγουν ("this is due to a required tolerance when printing the scales, and unfortunately cannot be avoided").
Ρώτησα επίσης αν πρέπει να γεμίζω "πραγματικά" 5ml (π.χ με σύριγγα) ή να βάζω νερό μέχρι τη γραμμή 5ml του δοχείου για να θεωρείται σωστή η ένδειξη του τεστ, μου απάντησε ότι (πάλι σε ελεύθερη μετάφραση) "αν υπάρχει διαφορά μεταξύ του τι λέει η βαθμονόμηση του δοχείου και τι λέει η σύριγγα (αν και τα περισσότερα δοχεία είναι ακριβή) μπορείς να χρησιμοποιήσεις σύριγγα" ("If there is a difference (which isn't necessarily the case, most of the vials have a rather accurate scale) you may use the syringe as these are always precise").

Συμπεραίνω ότι η Sera γνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα στη βαθμονόμηση, και - όπως έχουν πει και άλλοι - είναι καλύτερα να μετράται το δείγμα με σύριγγα για να είναι πιό αξιόπιστο το τεστ.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aquaman : 16-12-08 στις 17:20 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01356 seconds with 10 queries