Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #7  
Παλιά 11-12-08, 00:38
Το avatar του χρήστη Apostolis
Apostolis Ο χρήστης Apostolis δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 16-11-2004
Περιοχή: Γέρακας Αττικής - Καρδίτσα
Μηνύματα: 1.281
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Apostolis Send a message via Skype™ to Apostolis
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από halvas69 Εμφάνιση μηνυμάτων
Αυτό με το κλείσιμο των φύλλων είναι καθαρά θέμα συνήθειας των φυτών στην ρουτίνα του φωτισμού.
Το κάνουν πάντα λίγο πριν κλείσουν τα φώτα μετά από μία περίοδο εγκλιματισμού στην φωτοπερίοδο, στην δικιά μου περίπτωση ήθελαν 10 με 15 ημέρες μέχρι να σταθεροποιηθούν.
Πάντως το δοκίμασα παλιά με μικρή φωτοπερίοδο 3-4 ώρες και δεν έπιανε, μάλλον δεν προλάβαιναν να κλείσουν.
Δεν είναι δα και ο Κεντέρης χα,χα.
Με μεγαλύτερες ώρες φωτισμού έπιανε πάντα, δηλαδή έπιασε και σε 8 και σε 12 ώρες που το δοκίμασα.
Άμα συνηθίσουν, αρχίζουν να μαζεύουν περίπου μία ώρα πριν το κλείσιμο του φωτισμού.
Επίσης πιστεύω, ότι έχει να κάνει και με την ένταση του φωτισμού, όσο πιό πολύ φως τόσο πιό εύκολο είναι να δεις την αντίδραση τους.


Εγώ εφαρμόζω ένα σύστημα "κλιμακούμενης" έντασης φωτισμού και "παίζω" με τον συνδυασμό των λαμπών ανα περιόδους 3 μηνών (σε σχέση με τη ΣΥΝΟΛΙΚΗ μείωση και αύξηση προς καλοκαίρι και προς χειμώνα αντίστοιχα... Αυτή τη στιγμή, 2xT5(2x39Watt) ανάβουν 15:30 - 01:30, 2xT5(2x39Watt) ανάβουν 18:00 - 22:00 και 1xT5(1x39Watt) ανάβει 19:00 - 20:30 ... Αυτό είναι περίπου το MAXIMUM του φωτισμού (αν και στο παρελθόν είχα φτάσει και παραπάνω!!! ) και έγινε ΣΤΑΔΙΑΚΑ (μισή ώρα ανά 2-3 βδομάδες απο τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα... Αυτό βέβαια έχει να κάνει με το "διάβασμα" του κάθε "συστήματος" (CO2, λίπανση, ακόμη ακόμη και την κυκλοφορία και την ταχύτητα πρόσληψης των συστατικών!)
__________________
Αποστόλης - Γέρακας Αττικής
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01582 seconds with 10 queries