Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 10-12-08, 11:52
Το avatar του χρήστη xontros
xontros Ο χρήστης xontros δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Μελίσσια (Aθήνα)
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην xontros
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από demka27 Εμφάνιση μηνυμάτων
το πρόβλημα μου είναι στο νερό που τελευταία διακρίνω να αιωρούνται κάτι σαν σωματίδια
Απάντησαν οι παραπάνω.. Filter pad (αυτό που, όπως λέει και ο Μάνος, το αποκαλούμε συνήθως υαλοβάμβακα, αλλά ουδεμία σχέση με υαλοβάμβακα έχει..)

Προσπάθησε όμως να το παρατηρήσεις και από κοντά.. Αν είναι "σκόνη", το filter pad θα το μαζέψει.. Κοίτα όμως μήπως κινείται, μήπως είναι ζωντανό (κάποιος μικροοργανισμός)..

Παράθεση:
να κάνω μια μεγάλη αλλαγή?εσείς τι λετε?
Οι μεγάλες αλλαγές θα πρέπει να αποφεύγονται, κι αυτό γιατί μπορεί να προκαλέσουν απότομη μεταβολή στις συνθήκες του ενυδρείου (θερμοκρασία, pH, σκληρότητες), και επομένως να στρεσάρουν, ή και να σκοτώσουν τα ψαράκια.. Αν για οποιοδήποτε λόγο πρέπει να κάνουμε μεγάλες αλλαγές, είναι προτιμότερο να κάνουμε περισσότερες μικρότερες αλλαγές (έως και 30-40%), με διαφορά μερικών ωρών..

Παράθεση:
μετρήσεις νερού απο στικακια
ph=7,2
kh=6
ch=7
no2=0
no3=50
Αν και οι μετρήσεις είναι από στικάκια, και επομένως δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστες, προκαλεί εντύπωση το ΝΟ3=50.. Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου? Πόσα/τι ψάρια έχεις μέσα? Κάθε πότε κάνεις αλλαγή νερού?
(υψηλά νιτρικά σημαίνει είτε μεγάλη ιχθυοφόρτιση, είτε υπερβολικά αραιές αλλαγές νερού!)

Παράθεση:
το νερό που τοποθετώ ειναι απο το βουνό(πηγή)έχει πολύ καλές μετρήσεις σε σχέσει με της βρίσεις.
Δεν έχω ιδέα που μπορεί να βρίσκεται το Πετροχώρι (ωραίο μέρος είναι, να κάνουμε και καμία εκδρομούλα? κανένα ταβερνείο καλό παίζει? ), αλλά συνήθως, σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν έχει καμία ιδιαίτερη διαφορά το νερό της βρύσης από το νερό της πηγής.. Δε μπορεί να μήν είναι το ίδιο νερό, από την ίδια περιοχή λογικά θα γίνεται και η υδροληψία..

Όσο για τα φυτοφάρμακα κ.τ.λ, ο άνθρωπας μας είπε ότι το νερό είναι από πηγή, από το βουνό, τι φυτοφάρμακα μπορεί να έχει?

Βέβαια, καλό θα ήταν να μετρήσεις τόσο το νερό της βρύσης όσο και της πηγής που λες.. Σαφώς, την ύπαρξη ή όχι χημικών μέσα στο νερό δε θα τη δείξει καμία μέτρηση από τα τεστάκια ενυδρειακής χρήσης.. Τα τεστάκια όμως θα σου υποδείξουν πιθανές διαφορές σε pH και σκληρότητα.. Και εφόσον διαφέρουν (αν και δεν το θεωρώ πιθανό), επιλέγεις ανάλογα με τις απαιτήσεις των ψαριών που έχεις μέσα στο ενυδρείο σου..

Από την άλλη, το αν όντως διαφέρουν ή όχι, δύσκολο να το διαπιστώσει κανείς με μετρήσεις με στικς..

Υ.Γ. Λυσσάξατε!

Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855
Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530

Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01733 seconds with 10 queries