Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 10-12-08, 09:35
Το avatar του χρήστη Apostolis
Apostolis Ο χρήστης Apostolis δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Γέρακας Αττικής - Καρδίτσα
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Apostolis Send a message via Skype™ to Apostolis
Προεπιλογή

Γειά σε όλους και συγψχαρητήρια για το ήφος και το αντικείμενο της συζήτησης!!!

Εγώ θα ήθελα να καταθέσω την ΔΙΚΗ μου εμπειρία και απόψεις επί του θέματος... ίσως έχουν ξαναειπωθεί... αλλά...
-Λοιπόν... το watt/lt είναι πολύ "ΠΕΡΙΠΟΥ"... εξαρτάται απο το ύψος του ενυδρείου, το φάσμα του φωτισμού, τα είδη των φυτών κλπ... ΟΚ... εγώ έχω σύνολο 196 Watt σε 160lt περίπου (καθαρά) με Τ5 διαφόρων ειδών. Δλδ... 1,2/lt ... ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ είναι καλή αναλογία (watt/lt) για φυτεμένο μέχρι 90 λίτρα αλλά είναι μάλλον "υπερβολή" για 200άρι... Το οτι έχω όμως τη δυνατότητα "να τα δώσω όλα", δε σημαίνει απαραίτητα οτι το κάνω κιόλας... αντ'αυτού, "παίζω" με την φωτοδιάρκεια και ουσιαστικά έχω 1,2watt/lt μόνο 2 ώρες την ημέρα ΜΕ FULL ΑΝΑΠΤΥΞΗ και FULL φυτομάζα... γενικά το "φυτεμένο" θέλει ΥΠΟΜΟΝΗ και ΠΟΛΛΗ προσοχή...
Επίσης... τα "υψηλών απαιτήσεων" χρειάζονται "χρόνο προσαρμογής" σε καινούριες συνθήκες αύξησης φωτισμού, λιπασμάτων, CO2 (σε αναλογία). Εγώ όταν "αυξάνω" τον φωτισμό, τον αυξάνω μισή ώρα ανά 2 βδομάδες.
Αυτά έκανα μέχρι τώρα, χωρίς να έχω ποτέ σοβαρό πρόβλημα αλγών εκτός απο 2 περιπτώσεις: 1) Στο ενυδρείο της υπογραφής μου, το Lilaeopsis Brasilensis ανατύχθηκε με ΤΡΕΛΟ ρυθμό, εγώ είχα υποχρεώσεις εκείνη την περίοδο, δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία, και όταν δεν είχε άλλο "χώρο" σταμάτησε η ανάπτυξή της, συνεχίστηκαν τα λιπάσματα και ο φωτισμός και είχα άλγη (αιωρούμενη) ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ! 2) Προσοχή στην θερμοκρασία! Συνήθως δεν την προσέχουμε ιδιαίτερα, αλλά μετά τον Απρίλιο, αρχίζουμε να "μειώνουμε" τον φωτισμό (μισή ώρα ανά 2 βδομάδες) όχι μόνο για την θερμότητα που εκπέμπουν οι λάμπες αλλά και για το οτι στους πάνω από τους 24-25, "ΔΕΝ τραβάνε" τα περισσότερα φυτά και αλλάζουν οι ισορροπίες και ο ρυθμός ανάπτυξης, τα απαιτούμενα συστατικά κλπ κλπ... ("την πάτησα" στο παρελθόν!)
...και να επισημάνουμε οτι οι άλγες υπάρχουν ΠΑΝΤΑ... απλά θέλει προσοχή στα παραπάνω και σε ακόμη περισσότερα ώστε να μην "πάρουν κεφάλι"...!!!

Page generated in 0,12020 seconds with 10 queries