Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #20  
Παλιά 20-11-08, 17:56
Το avatar του χρήστη xontros
xontros Ο χρήστης xontros δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 09-01-2008
Περιοχή: Μελίσσια (Aθήνα)
Μηνύματα: 2.117
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην xontros
Προεπιλογή

Το είχα κάνει εγώ και το ξήλωσα.. Στην παλιά μου παρουσίαση, στην υπογραφή μου, έχει ένα μικρό κομματάκι (έτσι είχε ξεκινήσει, σιγά σιγά μεγάλωνε η moss, και άλλαζα το πλέγμα και έβαζα μεγαλύτερο μέχρι που γέμισα το μισό ενυδρείο)..

Για moss δε χρειάζεται μεταλλικό, κάνεις με ο,τιδήποτε βουλιάζει τη δουλειά σου, καθώς η moss πάει στον πάτο.. Στη riccia είναι το πρόβλημα, που είναι φυτό επιφανείας και θέλει βάρος για να κρατηθεί κάτω..

Εγώ είχα δύο πλαστικά πλέγματα, από χρωματοπωλείο και τα 2.. Το ένα, πιο λεπτό (σαν σίτα για κουνούπια), το είχα από κάτω, και από πάνω είχα ένα άλλο, πιο "χοντρό", από αυτά που βάζουμε στα μπαλκόνια για να μήν πέφτουνε από κάτω τα παιδάκια.. Ανάμεσα στα δύο τη moss, και τα είχα δέσει μεταξύ τους με πετονιά..

Το βασικό "σπάσιμο" ήταν ότι επειδή αυτά τα πουλάνε σε ρολό, δε μου καθότανε με τίποτα να το κάνω "επίπεδο", και από κάποιες πλευρές ανασηκωνόταν αντιαισθητικά (ε, και χωνόντουσαν κατά καιρούς από κάτω τα νεογέννητα γκαπάκια-πλατάκια για να κρυφτούν)..

Το δεύτερο είναι ότι αν δεν πιάσεις καλά τη moss (γι'αυτό και κατέληξα στα δύο πλέγματα), τότε αυτή σκορπίζει, και βρίσκεις κομμάτια παντού στο ενυδρείο..

Όμορφο ήταν πάντως, κρυβόντουσαν μέσα στη moss και τα μικρούλια, ωραίο αισθητικά.. Και πολύ εύκολο, καθώς η moss δεν είναι καθόλου απαιτητικό φυτό (τουλάχιστον εμένα μου πήγαινε πάρα πολύ καλά, χωρίς τον super-duper φωτισμό, και με DIY CO2).. Απλά διαπίστωσα ότι ήθελε μεγάλο χρόνο προσαρμογής.. Από κάποια στιγμή και μετά, μεγάλωνε αρκετά γρήγορα..

Τελικά πάντως, το κατήργησα γιατί μου φαινόταν αφύσικο, και με την αλλαγή φωτισμού που κάνω τώρα, θα βάλω κάποιο πιο φυσικό γρασιδάκι.. Στη φύση η moss δε βρίσκεται ποτέ στον πυθμένα, πάει και σκαλώνει και αναπτύσσεται σε πέτρες ή ρίζες, ανάλογα με το πού θα την πάει η ροή του ποταμού (σε όποιο ποτάμι και να πας, εδώ στην ελλάδα, θα δεις αντίστοιχη εικόνα).. Και έτσι την έχω κι εγώ τώρα.. Μόνο σε ξύλα.. Και αντιστοίχως, πλέον, μου φαίνεται ακόμη πιο αφύσικο το ίδιο με τη riccia, καθώς την εξαναγκάζουμε εμείς να γίνει χαλάκι, ενώ η θέση της είναι στην επιφάνεια..
__________________
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ"

Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855
Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530

Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01693 seconds with 10 queries