Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #34  
Παλιά 14-11-08, 21:56
Το avatar του χρήστη Genirous
Genirous Ο χρήστης Genirous δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 12-02-2007
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 675
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Genirous Send a message via Skype™ to Genirous
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nisam Εμφάνιση μηνυμάτων
Φιλε μου Genirous σε ευχαριστω πολυ, συγκεκριμενα οσους δισκους και να εχουμε ειτε 4,ειτε 5 ειτε 8 υπαρχει παντα το μαυρο προβατο στο ενυδρειο, δηλαδη αυτο που πειραζουνε παραπανω, ετσι και το δικο μου δισκακι ηταν δυστυχως σε αυτη την κατηγορια, τωρα ακομα καθαρη διαγνωση δεν εβγαλα ακριβως τι ειχε...και βλεπω οτι μπορει να ξερεις τι ειχε μπορεις να μου πεις και μενα ?
...
Θα ηθελα να μαθω ομως τι ακριβως ειχε.. (διευκρινησει - τις τελευταιες ωρες ΠΡΙΝ βαλω το φαρμακο και κλεισω τα φωτα ειχε αρχιζει και ψιλο εγερνε κιολας) οποτε πειτε μου ποια ασθενεια μπορει να ηταν..
Δε μπορώ να πω με σιγουριά ότι ήταν η χ ή ψ ασθένεια, αλλά σαν τα συπτώματα που αναφέρεις έχω δει από τους δικούς μου και έχω ακούσει από άλλους δισκάδες. Το συμπέρασμα είναι κάποιο βακτήριο ή παράσιτο στον εγκέφαλο το οποίο κάνει τους δίσκους να τρελλαίνονται. Η ουσιαστική αιτία τείνω να πιστεύω ότι είναι το υπερβολικό στρες, χωρίς όμως να μπορώ να είμαι κατηγορηματικός. Στους δικούς μου ξέρω σίγουρα ότι ήταν αυτή η αιτία.
Η συμβουλή μου έχει να κάνει με το γεγονός ότι διαβάζω πως έχεις κατά καιρούς προβλήματα και έχεις μια άνεση με τα φάρμακα. Οι δίσκοι είναι τρομερά ανθεκτικά ψάρια -παρόλο που πολλοί πιστεύουν το αντίθετο- απλώς χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και μεταχείρησης. Δώστους αυτά που χρειάζονται και δε θα έχεις κανένα πρόβλημα!
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ΧρήστοςΠ Εμφάνιση μηνυμάτων
αυτή η υπερβολή είναι επειδή ταίζω αρκετά και τα νιτρικά είναι στο θεό .
Στο ph που είμαι φυτά γιοκ . Πάντως ειδικά σε μικρά δισκάκια οι συνεχείς αλλαγές αλλά και το τάισμα 3-4 φορές την ημέρα είναι ότι πρέπει και θα δεις άλλα ψάρια . Μεγαλώνουν ποιο γρήγορα και είναι ποιο λαμπερά.
Συγνώμη Χρήστο αλλά δε μπορώ να καταλάβω την ''αναγκαιότητα'' της γρήγορης ανάπτυξης των δίσκων. Στη φύση χρειάζονται χρόνια για να φτάσει ένας δίσκος σε ικανοποιητικά μεγάλο μέγεθος, γιατί ''πρέπει'' εμείς να το επισπεύσουμε...? Εκτός της προσωπικής μας ικανοποίησης δε νομίζω να οφελεί πραγματικά τα ψάρια μας. Περισσότερο λίπος, περισσότερες πιθανότητες για ασθένειες...
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από chemical mac Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν έχεις πεχά κάτω από 5 πάω πάσο και συμφωνώ ότι όταν έχεις μικρά με το τάισμα τους 3 - 4 φορές την ημέρα σίγουρα απαιτούνται πολλές αλλαγές (το έχω δει το έργο ).
Το ότι έχει μικρότερο pH είναι περισσότερο πλεονέκτημα παρά μειονέκτημα στο θέμα αλλαγής νερού. Η πλειονότητα των βακτηριδίων και των μικροοργανισμών αδυνατεί να επιζήσει και οποιαδήποτε αμμωνία είναι μη τοξική.
__________________
Γιώργος, Οι ρίζες μου
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01687 seconds with 10 queries