Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-10-08, 14:10
STAMATIA Ο χρήστης STAMATIA δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: KYΨΕΛΗ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από uptight Εμφάνιση μηνυμάτων
Είχα πάρει μια της Eheim επεκτεινόμενη (δηλ. ο σωλήνας της αποτελείται από 2-5, ανάλογα με το βάθος του ενυδρείου σου, κομμάτια τα οποία ενώνονται μεταξύ τους κι έχουν και στεγανοποιητικό λαστιχάκι) που μου είπαν πως ήταν η καλύτερη για τα 70λ που έχω... Την πρώτη φορά που τη δοκίμασα, κατάφερα με ΠΑΡΑ πολύ κόπο να την κάνω να δουλέψει, αφού την κούναγα πάνω-κάτω σχεδόν ένα τέταρτο. Σε κάποια φάση κιόλας τα παράτησα και ξανάρχισα. Και όταν πήγα να αδειάσω την πρώτη λεκάνη νερού είδα κι έπαθα να ξαναδιώξω τον αέρα μέσα από το λάστιχο.

Όμως, με τις κινήσεις που έκανα, 1ον) είχε μετακινηθεί αρκετό από το χαλικάκι μου και 2ον) είχα αναστατώσει το νερό σε τρομερό βαθμό. Στ'αλήθεια χρειάστηκε να την κουνήσω με δύναμη συνεχόμενα για πολλή ώρα μέχρι να φύγει όλος ο αέρας. Μήπως κατι δενκάνω σωστά; Πάντως στις επόμενες αλλλαγές νερού που έκανα χρησιμοποίησα την κλασική μου μέθοδο με ένα μικρό ταπεράκι 600ml και μια λεκάνη - πήρε περισσότερη ώρα μεν, αλλά έκανα τη δουλειά μου σχετικά ήρεμα.

Το ζήτημα όμως είναι ότι τώρα πρέπει επειγόντως να σκουπίσω το βυθό, εκτός από την αλλαγή του νερού - έχει γεμίσει περιττώματα και περισσεύματα φαγητού. Υπάρχει άλλος τρόπος να δουλέψει πιο γρήγορα και να μην πάθουν πάλι σοκ τα ψαράκια μου;
Kαλησπέρα. Επειδή κ εγώ επαθα το ίδιο. Τελικά ξέρεις τι έκανα. Εβγαλα το σωλήνα ξεχωριστά από την σκούπα.
Τοποθέτησα την μία άκρη του σωλήνα στην επιφάνεια του βυθού και από την άλλη άκρη ρούφηξα μέχρι να τρέξει το νερό σε ένα κουβά που είχα δίπλα. Από κει κ πέρα όλα εύκολα. Κρατούσα τον σωλήνα σύριζα στην επιφάνεια κ καθάριζα τέλεια όπου ήθελα. Από την άλλη άκρη έτρεχε το νερό. Αν φοβάσαι μη ρουφήξει χαλικάκια ο σωλήνας σκέτος βάλε ένα τούλι στην άκρη του και δέστο. Ελπίζω να σε βοήθησα.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,24786 seconds with 10 queries