Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 15-10-08, 20:07
Ifestion Ο χρήστης Ifestion δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Γεια σας και πάλι,

Νομίζω ότι διυλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλο.

Στο αρχικό μου post δεν νομίζω να ζήτησα την γνώμη των συναδέλφων χομπιστών για το πως τους φαίνετε ο διάκοσμος και οι επιλογές που έχω κάνει σε background και απομιμήσεις ή όχι βράχων, φυτών κ.λ.π.
ΑΠΛΑ ΡΩΤΗΣΑ:
1. Ο αριθμός των ψαριών είναι μεγάλος ή χρειάζεται μείωση?
2. Μέχρι πόσα (μεγέθους max 10 cm) μπορώ να έχω?

Αντ’αυτού ο καθένας πλην ελαχίστων άρχισε να κάνει υποδείξεις για το πως πρέπει να είναι το ενυδρείο μου με βάση τις δικές του αισθητικές ή μη προτιμήσεις.
Ανέβασα φωτογραφίες του ενυδρείου μου για να διευκολύνω τον αγαπητό delta66 στην απορία του για το πως έχω τοποθετήσει την εισαγωγή και εξαγωγή του φίλτρου μου και όχι για να ακούσω την καλοπροαίρετη κριτική των υπολοίπων για το πως πρέπει να είναι το «σωστό» ενυδρείο.
Το πως και γιατί διαμορφώνει ο καθένας το ενυδρείο του με κάποιο στυλ είναι καθαρά προσωπική του επιλογή, πόσο μάλλον όταν αυτοχαρακτηρίζεται αρχάριος την στιγμή που ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1975 και τα παράτησε το 1992 λόγω στράτευσης (εσείς οι αυτοαποκαλούμενοι με έπαρση ψαγμένοι χομπίστες από πότε και πόσα χρόνια ασχολείστε ουσιαστικά?)
Το τι background επιλέγει κάποιος και αν αυτό είναι “pop art” ή όχι την στιγμή που εδώ και 20 χρόνια κυκλοφορούν παγκοσμίως αυτά τα pop art πόστερ χωρίς να έχουν δημιουργήσει «ανεπανόρθωτο» στρες στα ψαράκια (αλλιώς θα είχαν αποσυρθεί από το εμπόριο) είναι δικαίωμα του χρήστη αν θα τα επιλέξει (όταν αποδεδειγμένα δεν του έχουν δημιουργήσει πρόβλημα για πάρα πολλά χρόνια) και είναι τουλάχιστον αγένεια να εκφέρει κάποιος αρνητικά σχόλια ΧΩΡΙΣ να του έχει ζητηθεί η γνώμη του επ αυτού.
Δεν είναι καλύτερο να διαβάζουμε προσεκτικά τι ρωτάει κανείς προτού να αρχίσουμε να εκφέρουμε την γνώμη μας βάση των ψαγμένων από εδώ και από εκεί πληροφοριών και προσωπικών μας απόψεων?
Ο σπουδαγμένος (συγχωρέστε με για την έκφραση) πτυχιούχος ιχθυολόγος, ωκεανολόγος και παρόμοια, είναι παρασάγκας καλύτερα πληροφορημένος από τον «ψαγμένο» χομπίστα διότι πλην της αγάπης του προς αυτό που επαγγέλλεται, αμείβεται για αυτό που κάνει συνεπώς έχει δέσμευση ευθύνης και συνάμα έχει απεριόριστη πρόσβαση σε πολύ περισσότερες βάσεις δεδομένων πανεπιστημιακού και εργαστηριακού επιπέδου. Το ότι χρησιμοποιεί για το δικό του συμφέρον (εξοικονόμηση χρόνου) τους χομπίστες ως βοηθητικό εργαλείο στην δουλειά του δεν σημαίνει ότι αυτοί (οι χομπίστες) καθίστανται βασιλικότεροι του βασιλέως.!!
Θεωρώ μεγαλύτερη πρόκληση να διατηρώ το PH του ενυδρείου μου σταθερό στα 6.8 (με όσμωση και πρόσθετα που ελέγχω επακριβώς) γιατί μου δίνει πολύ μεγαλύτερο εύρος επιλογής ψαριών (αλκαλικών και όξινων) από το να επιλέγω την εύκολη λύση να φτιάξω ενυδρείο ενός μόνο είδους (βαρετού κατά την γνώμη μου) π.χ αφρικανικές κλπ κιχλίδες με αντιχλωρικό, και τα σχετικά. Μπορεί να είναι πιο δαπανηρή η επιλογή μου αλλά ο καθένας κάνει κουμάντο στο δικό του πορτοφόλι.
Τον ίδιο βαθμό προσαρμοστικότητας που περιέγραψε τόσο γλαφυρά ο αγαπητός tolis στο παράδειγμα με τις κιχλίδες, μπορούν να επιδείξουν και τα ψαράκια γλυκού νερού και σε άκρως τεχνικό περιβάλλον που προσομοιάζει ακόμα και ύφαλο (πλην της αναπαραγωγής).
Κάθε άλλο παρά προκλητική μπορεί να θεωρηθεί η απάντηση μου στους καλοπροαίρετους επικριτές της σύνθεσης μου, το αντίθετο μάλιστα.
Και πάλι θερμά ευχαριστώ στους αγαπητούς delta66 και PascM για την ευπρέπεια που επέδειξαν και την άμεση ανταπόκριση τους στα ερωτήματα μου.

Να περνάτε όλοι καλά
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01923 seconds with 10 queries