Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #12  
Παλιά 15-10-08, 16:38
Tolis Ο χρήστης Tolis δεν είναι συνδεδεμένος
Δικτάτωρ
 
Εγγραφή: 29-11-2002
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 5.612
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αναρωτιέμαι, όταν το 90% των ψαριών του γλυκού νερού προέρχονται πια από τεράστιες μεταλλικές δεξαμενές εκτροφής με ολοκληρωτική απουσία «φυσικού» διακόσμου, πως αυτά γνωρίζουν πως είναι στην φύση για να «ταλαιπωρηθούν» όταν φιλοξενούνται σε ένα εντελώς πιο φιλικό περιβάλλον ασχέτως αν είναι ή όχι τυπολατρικά πιο κοντά στην φύση….Και μη μου πείτε από το DNA τους, θα γελάσω.
Αρχισε να γελας. Εαν αναπαραγεις στην αιχμαλωσια μεσα σε τεραστιες μεταλλικες δεξαμενες, κιχλιδες αφρικης της λιμνης μαλαουι, σκαλαρια, κοχυλοψαρα της ταγκανικα, εαν τα βαλεις μετα σε ιδια ενυδρεια με συμπλεγμα πετρων, μια περιοχη με φυτα, και μια περιοχη με αμμο και αδεια κελυφη σαλιγκαριων, οι κιχλιδες μαλαουι θα κανουν σπιτι τους τις πετρες, τα σκαλαρια θα γεννησουν στα φυλλα των φυτων, και τα κοχυλοψαρα θα πανε να κατοικησουν στα κελυφη σαλιγκαριων. Ολα αυτα χωρις να τους πει κανεις τιποτα στο αυτι...

Παράθεση:
Συγχωρέστε με αλλά θεωρώ τουλάχιστον ουτοπία να προσπαθείς να αντιγράψεις την φύση σε μια γυάλινη δεξαμενή νερού έστω και 1000 λίτρων στο σαλόνι σου, στο υπόγειο του σπιτιού σου, ή όπου αλλού βολεύει τον κάθε χομπίστα. Και λέω χομπίστα όπως είμαστε όλοι, γιατί αν έχεις σπουδάσει Ωκεανολογία, Ιχθυολογία ή κάτι συναφές και ασχολείσαι με αυτό σε επαγγελματικό επίπεδο τότε δικαιούσαι και με το παραπάνω να είσαι λεπτολόγος και απόλυτος με σοβαρές πιθανότητες να πετύχεις την αντιγραφή της φύσης.
Αναρωτιεμαι τοτε γιατι οι Ιχθυολογοι σε Ευρωπη και Αμερικη εμπιστευονται τους συλλογους χομπιστων και συνεργαζονται μαζι τους σε ενα καρο ζητηματα, οπως η παρατηρηση και αναπαραγωγη ειδων γλυκου νερου προς εξαφανιση. Και δεν καταλαβα γιατι το "δικαιουται" ο ιχθυολογος και δεν το "δικαιουται" ενας ψαγμενος χομπιστας. Αν ξερεις τι ψαρια εχεις, τι αναγκες εχουν σε φυσικοχημικες παραμετρους νερου, και πως ειναι το φυσικο τους περιβαλλον, μπορεις να τους προσφερεις ενα σωστο ενυδρειο, που μπορει να θεωρηθει "ενα κομματακι της φυσης" (εχοντας παντα υποψιν πως η φυση δεν αντικαθισταται ετσι ευκολα). Απο το να δωσεις στα ψαρια σου ενα περιβαλλον που πλησιαζει οσο πιο πιστα γινεται το περιβαλλον τους στη φυση, μεχρι να τα εχεις σε ενα ποπ αρτ περιβαλλον με χρωματα που δεν τα αναγνωριζουν και τους δημιουργουν ανασφαλεια = στρες = ευαλωτα σε ασθενειες, υπαρχει μια πολυ μεγαλη αποσταση.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01534 seconds with 10 queries